Arkistokuva: Juhani Järvenpää

Tapanilan Erän haaveet miesten Salibandyliigan pudotuspelien kotiedusta haihtuivat Pasilassa perjantai-iltana, kun joukkue kärsi 4-7-tappion paikallisvastustaja Viikingeille. Päätöserään kahden maalin tappiolta lähtenyt Erä taisteli hienosti vielä mukaan peliin, mutta lopussa pari nopeaa osumaa ratkaisivat pelin kotijoukkueen eduksi.

Perjantain kamppailussa Erä onnistui haastamaan Salibandyliigan kestomenestyjän Viikingit mallikkaasti, mutta lopulta yksittäiset henkilökohtaiset virheet maksoivat pisteet. Kotijoukkue ei antanut armoa, kun se pääsi tekopaikkoihin.

Viikingit siirtyi avauserässä 1-0-johtoon onnekkaasti, kun Erä-vahti Markus Laakson heittämä pallo pysähtyi Viikingit-pelaajaan ja kotijoukkue pääsi nopeaan vastaiskuun. Tästä takaiskumaalista Erä toipui terävästi ja ensimmäiselle erätauolle päästiin vielä johtoasemasta, kun Mikko Jolma ja Tommi Rosendahl kurittivat Viikinkien maalivahtia Santtu Strandbergia laukauksillaan.

Toisessa erässä Erä oli etenkin erän alkupuoliskolla hallitsevampi osapuoli, mutta kotijoukkue vastasi maalinteosta. Hattutempun pelissä takonut Roni Laasonen osui toisella kaksikymppisellä kahdesti, entinen Erä-hyökkääjä Mikko Sipilän osuessa kertaalleen.

Päätöserän alussa vieraiden tilanne alkoi tuntua tukalalta, kun juuri Erä-kippari Tom Strömstenin jäähyn päättyessä Mikael Lax sivalsi Viikingit kolmen maalin karkumatkalle, 5-2-johtoon. Erän kiri alkoi kuitenkin nopeasti, kun vain reilua minuuttia myöhemmin Tomi Palin napautti Miika Iskaniuksen unelmasyötöstä joukkueen jälleen peliin mukaan. Ja kun Perttu Puska runnoi maalin edestä 4-5-kavennuksen ajassa 47.32, tuntui kaikki yhä mahdolliselta.

Mutta kliseinen "kun et itse tee, niin kaveri iskee" toteutui, kun Erä tuhlasi ylivoimansa kolmannen erän puolivälissä. Miko Kailialan kaksiminuuttisen aikana Erä ei saanut luotua vaarallisia tekopaikkoja, ja Viikingit pamautti kaksi nopeaa lisämaalia saatuaan kokoonpanonsa täysilukuiseksi. Niclas Meyerin ja Roni Laasosen osumat syntyivät Erä-pelaajien pahoista pallonmenetyksistä, joista kotijoukkue kylmästi rankaisi.

Kauden molemmat runkosarjan ottelut ja Suomen Cupin kohtaamisen voittanut Viikingit nousi 7-4-voitolla Salibandyliigassa kolmannelle sijalle. Samalla myös pudotuspelien kotiedut selvisivät, sillä Viikinkien lisäksi pudotuspelinsä kotiyleisön edessä aloittavat Classic, Happee ja Oilers.

Kuudennen sijan Erä kamppailee runkosarjan päätöskierroksilla viidennestä sijasta yhdessä SPV:n ja TPS:n kanssa. Sunnuntaina tapanilalaiset kohtaavat kotikaukalossa Kooveen, vajaan viikon kuluttua lauantaina vieraaksi saapuu Happee.

Miesten Salibandyliigan pudotuspelit alkavat puolivälierillä keskiviikkona 9. maaliskuuta. Pudotuspelien ensimmäisen kierroksen valintatilaisuuden ajankohta selviää myöhemmin.

Tapanilan Erän runkosarjan päätösottelut

Su 28.2. Tapanilan Erä - Koovee (Vantaan Energia Areena) klo 17.00

La 5.3. Tapanilan Erä - Happee (Vantaan Energia Areena) klo 17.00

Hanki lippusi kauden kovimpaan tapahtumaan!