Ilkka Koski oli yksi lauantai-illan onnistujista.

Tapanilan Erän harjoitusottelukauden viimeistä edellinen ottelu päättyi lauantaina 6-6-tasatulokseen espoolaista Indiansia vastaan. Sunnuntaina Salibandyliigan kenraaliharjoituksessa vastaan asettuu TPS.

Kotikenttäleiriä viikonloppuna Mosahallissa viettävä Erä ei saanut lauantaina täyttä latausta aikaiseksi, kun taas edellisessä harjoituskohtaamisessa 3-15-lukemin taipunut Indians oli selvästi aiempaa paremmalla ilmeellä pelissä.

Erä vei ottelun avauserää ja johti kamppailua 4-2-lukemin, mutta vierasjoukkue oppi sinisten metkut pelin edetessä ja kamppailun lopusta saatiin jopa viihdyttävä jännitysnäytelmä. Tomi Palin, Aaro Koski, Tommi Rosendahl, Ilkka Koski ja Henri Luoma olivat nakuttaneet kotijoukkueen 5-2-johtoon, mutta Indians onnistui kampeamaan päätöserässä tasoihin ja ohi.

Hieman yhtäkkiä trilleriksi muuttunut ilta huipentui Erän viime hetken 6-6-tasoitusmaaliin, jonka Lauri Kapanen hieman onnekkaastikin pompotti kotijoukkueen pelatessa ilman maalivahtia. Erän maalia lauantaina vartioinut Markus Laakso oli mies paikallaan, hyppysiin tarttui useampi vastustajan loistopaikka ja yksi rangaistuslaukaus.

- Harmittaa, ettemme pystyneet pelaamaan sillä tasolla, jolla tämä joukkue pystyy. Tämä oli heikko esitys tänään. Tuntui, että olimme koko ajan askeleen vastustajaa jäljessä. Täytyy vähän videolta tutkia, että mistä se johtui, Erän valmentaja Tomi Rastas tuumi ottelun jälkeen.

Tapanilan Erää oli ennen ottelua koetellut flunssakierre, joka piti muun muassa Tommi Aron, Jussi Kosolan ja Perttu Puskan katsomon puolella. Vaikka harjoitusvahvuus kuluneella viikolla oli tavanomaista ohuempi, ei Erä-valmennus suostunut ottamaan siitä syytä vaisulle illalle.

- Kyllä tällaisia tilanteita tulee kaudelta. Nuo ovat niitä tekosyitä, joiden taakse on helppo mennä, mutta me olimme tänään huonoja. Täytyy myös muistaa, että kentällä on toinenkin joukkue. Vastustaja oli tänään paljon terävempi yksi vastaan yksi -tilanteissa. He olivat selvästi tehneet kotiläksynsä edellisen pelin jälkeen

Sunnuntaina Erä päättää harjoitusottelurupeamansa, kun turkulainen TPS saapuu vieraaksi Erä-päivän kamppailuun. Ennen ottelua Mosahallissa vietetään koko Erän juhlaa, kun Erän juniorit ja miesten sekä naisten liigajoukkueet esittäytyvät yleisölle. Mosahallissa tapahtumaa riittää klo 13.00 alkaen ja ilta huipentuu klo 17.00 alkavaan Salibandyliigan kenraaliharjoitukseen.

- Valmius lähteä pelaamaan pitää olla paljon parempi huomenna. Ensimmäinen kymppi meni meiltä tänään täysin ohi. Erä-päivä on todella hieno päivä, kun paikalla on junioreita ihan pienimmistä lähtien. Päivä on pelaajillekin tärkeä. Jos johonkin treenipeliin joukkue syttyy, niin huomisen TPS-otteluun, Rastas päätti.

Varmista paikkasi Salibandyliigan parhaissa ottelutapahtumissa - hanki kausikorttisi nyt!