Tapanilan Erän salibandyliigajoukkue jatkaa keskiviikkona valmistautumista 20. syyskuuta alkavaan liigakauteen, kun Loviisan Tor saapuu Mosahalliin harjoitusottelun vastustajaksi.

Erä on pelannut valmistavalla jaksolla kaksi harjoitusottelua. Ensimmäisessä treenikoitoksessa Oilers kaatui maalein 11-5, toisessa liiganousija Indians kukisti eräläiset maalein 7-3.

- Tähän asti ollaan tultu suunnitellusti ja harjoittelun painopiste on ollut pitkälti perusasioissa, kuten peruskestävyydessä, perusvoimassa, liikkuvuudessa ja niin edelleen. Viime aikoina harjoittelua on eriytetty yksilökeskeisesti muun muassa voiman ja vauhtikestävyyden osalta ja nyt olemme siirtymässä nopeusharjoittelun pariin. Tällä hetkellä kokonaiskuormittavuus on suhteellisen kovalla tasolla ja lajiharjoittelun määrä lisääntyy, Tapanilan Erän päävalmentaja Petteri Bergman kertoo.

Erän keskiviikkoinen vastustaja Tor kärsi kesällä menetyksiä, kun tähtipelaajat Niklas Niiranen ja Juha Kivilehto vaihtoivat maisemaa. Vaikka vastustaja on ennakkoon itsensäkin mielestä "divaritasoa", on Erän keskittyminen vain omassa pelaamisessa näin liigakauden kynnyksellä.

- Totta kai toimenkuvaan kuuluu olla kartalla mitä siirtomarkkinoilla tapahtuu, mutta mitä keskiviikon otteluun tulee niin fokus on täysin omassa tekemisessämme. Joukkueet ovat tietyllä tapaa toistensa vastakohtia. Siinä missä itse käytämme leveää rosteria ja pyrimme nopeaan ja tasapainoiseen peliin, pyrkii Tor viemään pelistä vauhdin pois ja pelaten useasti kapealla materiaalilla, Bergman kuvailee.

- Keskiviikkona pyrimme ottamaan seuraavia askelia eteenpäin pallollisen pelimme osalta. Indians-ottelussa olimme vielä liian hätäisiä ja huolimattomia, joten pitemmät syöttöketjut olivat vähissä ja pallokontrolli heikkoa, Bergman jatkaa.

Keskiviikon ottelusta sivussa ovat loukkaantuneet Mikko Pasanen (nilkkavamma), Miikka Kareinen (nilkkavamma) ja Arttu Puska (polvivamma). Päävalmentaja Bergman suosittelee kiinnittämään Tor-ottelussa huomiota seuraaviin sinipaitoihin.

- Kannattaa tarkkailla Aaron Fagerholmia, Janne Salosta ja Tom Strömsteniä. Fagerholm iski Indiansia vastaan tehot 2+1 ja oli muutenkin erittäin pirteä kaukalossa. Salonen hurmaa huimalla liikkeellään, hän ehtii joka paikkaan. Lisäksi joukkueen ikäpresidentti Strömsten on vertynyt oivalle pelipäälle, Bergman listaa.

Naisten vieraaksi M-Team, Erän junioreilla vahva viikonloppu

Alkaneella viikolla myös Erän liiganaiset valmistautuvat treenipelin merkeissä alkavaan kauteen. Erä III kohtaa heti maanantaina Mosahallissa M-Teamin.

Kakkosdivarin Erä Akatemia ei viikolla pelaa, mutta viikonloppuna joukkue pelasi kaksi harjoitusottelua. Akatemia kärsi niukat tappiot Tikkurilan Tiikereille ja SSV:n A-junioreille.

Tapanilan Erän B- ja C-juniorit kamppailivat viime viikonloppuna SM-karsinnoissa. Karsinnat ovat yksi juniorivuoden mielenkiintoisimmista ja dramaattisimmista viikonlopuista, kun osa pääsee jatkamaan Suomen mestaruuden tavoittelua ja osa jää kylmästi rannalle.

Erän joukkueilta viikonloppu onnistui erinomaisesti. Pojissa B- C98- ja C99-pojat selvittivät kukin paikkansa SM-sarjaan voittamalla näytöstyyliin kaikki ottelunsa, kun taas C-tytöt selvisivät SM-sarjaan lohkonsa kakkostilalta. Koska A-pojat ja B-tytöt ovat jo paikkansa edellisenä vuonna SM-sarjaan varmistaneet, on Erällä jokaisessa sarjassa joukkue tavoittelemassa juniorimestaruuksia.

Erän viikko huipentuu lauantaina seuran 80-vuotisjuhliin, jossa jokainen Erän lajijaosto esittelee omaa toimintaansa arvovieraiden läsnäollessa. Salibandyjaostosta on kutsuttuna hallitus, henkilökunta sekä erinäisiä merkkihenkilöitä. Lajiesittelystä vastaa naisten liigajoukkue. Salibandyjaosto on Erän suurin jaosto yli 1400 jäsenellään.

Tapanilan Erä julkaisee jokaisena maanantaina viikkotiedotteen, joka tarjoaa lukijoille kurkistuksen tulevan viikon tapahtumiin.