Kuva: Juhani Järvenpää

Tapanilan Erä haastoi sisukkaasti sunnuntaina Suomen Cupin hallitsevan mestarin Viikingit sen kotiluolassa, mutta kotijoukkue iski viileästi paikoistaan maalit ja eteni kahdeksan parhaan joukkoon.

Erä onnistui kamppailun avauserässä parhaiten viemään ottelun Viikinkien epämukavuusalueelle, kun nopeat hyökkäykset vyöryivät kohti Santtu Strandbergin vartioimaa maalia. Erä onnistui saamaan maalintekosektorille hyviä paikkoja, joita joukkueen valmennus oli peräänkuuluttanut keskiviikon Classic-liigaottelun jälkeen.

Viikingit sai ottelun avausmaalin, mutta sen jälkeen ohjakset olivat pitkään Erän käsissä. Riku Holopainen, Lauri Kapanen ja Tuomas Iiskola veivät Erän 3-1-johtoon, kun reilut kuusi ja puoli minuuttia avauserää oli pelattu.

Ensimmäisen erän aikana oli selvää, ettei kumpikaan joukkue ollut tullut peruuttelemaan sunnuntain Suomen Cup -trilleriin. Kun Roni Laasonen osui Viikingeille vielä avauserässä kahdesti, ja Ossi Jalonen kertaalleen Erälle, lähdettiin kamppailun toiseen erään vieraiden niukassa 4-3-johdossa.

Kamppailun ratkaisut koettiin toisen ja kolmannen erän aluissa. Toista erää oli pelattu vain reilut kaksi minuuttia, kun Viikingit oli tuonut pelin tasoihin ja mennyt ohi. Tero Tiitu tasoitti pelin ajassa 21.07 ja Roni Laasonen viimeisteli hattutemppunsa minuutti ja 10 sekuntia myöhemmin.

Päätöserässä Viikinkien rynnistys oli samanmoista ja Erän kirihaaveita koeteltiin. Tiitun illan toinen osuma vei ensin kotijoukkueen 6-4-johtoon ja jälleen muutama minuutti myöhemmin Mikael Järvi iski mustapaidat jo kolmen maalin karkumatkalle.

Erän puolivälissä nähtiin tapanilalaisilta todellinen tahtomaali, kun Tuomas Iiskola ja Mikko Jolma iskivät käytännössä kahdestaan pallon maaliin ohi viiden hölmistyneen Viikingit-pelaajan. Erä oli saanut vapaalyönnin ja muu kakkosviisikko paineli jo vaihtoon, kun Iiskola ja Jolma päättivätkin kahdestaan pelata vaparin loppuun. Iiskola siirsi pallon Jolmalle, jonka tarkka kuti painui maalin ylänurkkaan.

7-5-kavennusmaalin jälkeen Erällä oli mahdollisuus lisäosumiin ylivoimalla, kun Mikael Lax kulutti Viikingeistä jäähypenkkiä. Maalia ei kuitenkaan tullut ja lepsu pelaaminen ylivoiman päättyessä tarjosi jäähypenkiltä kaukaloon palanneelle Laxille mahdollisuuden, jota kotijoukkue ei jättänyt käyttämättä.

Lopussa ottelun avausmaalin iskenyt Tapio Kinnunen sivalsi vielä kertaalleen pallon tyhjään Erä-maaliin, joten kotijoukkue matkasi Suomen Cupin kahdeksan parhaan joukkoon 9-5-voitolla.

Joukkueet kohtaavat pian uudelleen, sllä Erän seuraava liigakoitos on kotiyleisön edessä keskiviikkona 11. marraskuuta klo 18.30 juurikin Viikinkejä vastaan. Erän edellisestä voitosta Viikingeistä (aiemmin SSV) on ehtinyt kulua jo pitkä tovi. Murtuuko viiden vuoden kirous vihdoin kotiyleisön kannustuksessa?