Erän keskiviikkoilta Vantaan Energia Areenalla huipentui maukkaaseen voittoon kun Nokian KrP kaatui huikean draaman päätteeksi 9-7. Vieraat johtivat ottelua sen puolivälissä jo 1-6, mutta 1047 katsojan siivittämänä Erä yltyi toisella puolikkaalla unohtumattomaan kiriin.

KATSO MAALIKOOSTE TÄSTÄ

Kaikki näytti hyvältä kun Mikko Jolma kuittasi Nokian Henri Johanssonin aikaisen avausmaalin nopeasti ja Erä pyöritti peliä rakentaen muun muassa Tuomas Iiskolalle komean ylärimalaukauksen.
Jotain merkillistä kuitenkin tapahtui erän toisella puolikkaalla. Henry Kuosmanen livahti  harhasyötöstä nostamaan vieraat taas johtoon, ja Jussi Kosolan istuessa kakkosta Johannes Jokinen iski ylivoimalla.

Kun vielä Morics Krumins karkasi suoraan aloituksesta iskemään vain neljä sekuntia myöhemmin 1-4, ei tilanne olisi voinut enää pahemmalta näyttää.
Vai voiko sittenkin?
Toisen erän seitsemännellä minuutilla vanha kettu Lasse Salminen ohjasi maalin edestä ilmasta jo 1-5, ja vain 27 sekuntia myöhemmin Antti Naskali teki jo uskomattomat 1-6.

Erän valmennus reagoi, ja vaikka maalit eivät Markus Laakson piikkiin menneetkään, oli Teemu Kortelaisen vuoro astella herätyskellona tolppien väliin.
Pärinä kuultiin: Heti seuraavassa vaihdossa Tom Strömsten tarjoili takatolpalle ampaisseelle Janne Saloselle kavennuksen.  Erä ehti hukata kahden minuutin ylivoiman, mutta sen jälkeen astui esiin leuka pystyssä rouhiva Jere Oksanen. Keskialueen pallonriiston jälkeen Tommi Rosendahlin passista 3-6, ja ennen taukoa vielä pitkän hyökkäyksen kruunuksi maalin edestä yläkulmaan 4-6, jälleen ”Ruusun” tarjoilusta.

Toimeton ei ollut vastustajakaan. KrP:llä oli niin toisessa kuin kolmannessakin erässä riittämiin avopaikkoja, mutta päättäväisesti, lähes raivokkaasti taistellut Teemu Kortelainen piti Erän mahdollisuudet elossa peittämällä kudin toisensa perään.

Kolmannessa erässä kotijoukkue yltyi melkeinpä kauden parhaaseensa, ja kun vastustajan liikekin näytti hiipuvan, siniset pääsivät toistuvasti keski- ja hyökkäysalueilla pallonriistoihin ja jokainen onnistuminen lisäsi rentoutta.
Tuure Ailio ohjasi Lauri Kapasen lätystä tärkeän 5-6-kavennuksen heti erän alkuun, ja kuuluttajan hattutemppuun ja tasoitukseen yllyttämä Jere Oksanen teki työtä käskettyä.
Takatolpalle hiipinyt kapteeni Tom Strömsten lättäsi Lauri Kapasen poikkisyötöstä Erän ensi kertaa johtoon, mutta ei siinä vielä kaikki. Kapanen kieputti läpiajosta hallitusti 8-6, ja Eero Nuutinen kiskaisi vielä laidasta auki jääneeseen etukulmaan 9-6.

Nokia alkoi vetää maalivahtinsa Teemu Aaltosen penkille jo nelisen minuuttia ennen loppua, ja kun Erä laukoi toistuvasti tyhjistä ohi, jännitys säilyi loppuun saakka. Kolme minuuttia ennen summeria Tommi Merto sijoitti kuudella viittä vastaan vieraille vielä seitsemännen maalin, mutta toista kertaa eivät Teemu Kortelainen ja hyvin kyykkinyt viisikko antautuneet.

Vapauttavaa loppusummeria seurannut tuuletus kertoi tuhatpäiselle yleisölle, että neljän perättäisen tappion jälkeen otettu taisteluvoitto ei ole mikä tahansa voitto.

Erä pelaa ennen MM-taukoa vielä 22.11. Josban vieraana, ja seuraava kotiottelu on ohjelmassa 2. tammikuuta SPV:tä vastaan.