Tapanilan Erä lähtee sunnuntaina varmistamaan paikkaansa miesten Salibandyliigan pudotuspeleissä. Erälle riittää käytännössä pistekin varmistamaan paikka runkosarjan kahdeksan parhaan joukossa, kun joensuulainen Josba saapuu Vantaan Energia Areenalle klo 17.00.

Erä ja Josba kohtasivat runkosarjassa edellisen kerran marraskuussa, jolloin sininen pyörremyrsky haki pisteet Joensuusta 7-2-voitolla.

Josban kausi on ollut vaikea. Ennen lauantain kierrosta runkosarjan viimeistä edellisellä sijalla majaileva joukkue valmistautuu taistelemaan liigapaikastaan kevään playout-peleissä.

Seuraavassa poimintoja pelaajista, joita sunnuntain liigakamppailussa kannattaa erityisesti seurata.

# 13 Eero Nuutinen, Tapanilan Erä
Viime kaudella salibandyväen tietoisuuteen komeetan lailla noussut lajin superlupaus ei tämän kauden alussa päässyt ihan samanlaiseen lentoon kuin viime kaudella, mutta kuten Erän joukkue, on Nuutinen parantanut otteitaan huimasti kauden edetessä. 23 ottelussa Nuutinen on iskenyt tällä kaudella 13 maalia, ollen Erän kolmanneksi paras maalintekijä Lauri Kapasen ja Tuomas Iiskolan jälkeen. Nuutisen pelaamisessa ihastuttaa nopeus, pelisilmä ja pienestä koosta huolimatta fyysinen  kamppailupelaaminen ja periksiantamattomuus.

# 31 Teemu Kortelainen, Tapanilan Erä
Salibandyliigan maalivahtipörssin kärkisijoilla keikkuva Erä-vahti on löytänyt kauden edetessä huippuvireen ja lunastanut joukkueen ykkösvahdin paikan. Kortelainen takaa torjunnoillaan sen, että Erä taistelee jokaisessa ottelussa voitosta. Kortelaisen bravuuri on torjunnat poikittaisliikkeessä. Vastustajan huokaukset kuuluvat Vantaan Energia Areenan VIP-parvelle asti, kun Kortelainen on tiikerinloikallaan pysäyttänyt jo varmalta vaikuttaneen osuman.

# 39 Pauno Kajoksinen, Josba
Ei kannata antaa sen hämärtää, että Josban pistehai ja koko liigan pistepörssissä kuudennella sijalla oleva Pauno Kajoksinen suhtautuu salibandyyn rennosti. Treenipuheillaan syksyllä kohahduttanut Kajoksinen on eittämättä yksi liigan vaarallisimmista hyökkääjistä. Ja kuten kunnon vedonlyöjän pitääkin, ei Kajoksinen kaihda riskejä kaukalossakaan. Hyökkääjä pyrkii rohkeisiin ratkaisuihin, joilla tälläkin kaudella on syntynyt jo 42 tehopistettä (17+25).

Sunnuntain otteluun kannattaa tulla koko perheen voimin hyvissä ajoin. Klo 15 starttaa Vantaan Energia Areenalla Lasten ja nuorten liikuntarieha. Riehassa ohjelmassa erilaisia liikunnallisia tapahtumapisteitä, mm. autoilua, temppuilua ja sanajahtia. Keräämällä leiman 10 tapahtumapisteeltä saat osallistumispalkkion. Jättämällä passisi Fanipisteen arvontalaatikkoon osallistut lisäksi liigaottelun ensimmäisellä erätauolla suoritettavaan pääpalkinnon arvontaan!

Lue lisää tapahtumasta.