Tapanilan Erän päävalmentaja Petteri Bergman oli syystäkin tyytyväinen, kun joukkue kampesi itsensä takaisin pudotuspeliviivan yläpuolelle keskiviikkona. Erä karisti lokakuussa alkaneen kuuden ottelun vierastappioputken voittamalla TPS:n Turussa maalein 9-5.

- Tämä oli yksi kauden ehjimpiä suorituksia. Kun monesti peli on meillä ailahdellut, niin tänään päät eivät painuneet pätkääkään, vaikka kaveri pääsi välillä rokottamaan parista henkilökohtaisesta virheestä. Vaikka oltiin välillä 2-4-tappiolla, niin ryhmä oli kaikin puolin äärimmäisen yhtenäinen. Fokus ei kadonnut missään vaiheessa, Bergman kehui.

- Tasonnosto viime pelistä oli huima, eikä tämä meille vielä riitä. Töitä tekemällä juna menee vahvasti eteenpäin, Bergman jatkoi.

Erä nousi TPS-ottelun toisessa erässä 2-4-tappiotilanteesta 5-4-johtoon vain parissa minuutissa. Bergmanin mukaan reagointi vastustajan pelitapamuutoksiin onnistui erinomaisesti.

- Tänään onnistuttiin muutoksissa ja hienosäädöissä pelin sisällä, ja joukkue osasi niitä asioita hyvin toteuttaa.

Keskiviikkona Erän päiväohjelma vieraspeliin oli rustattu uuteen uskoon, mikä näkyi varsinkin ottelun alussa onnistuneena latauksena.

- Vieraspelit ovat olleet vähän haastavia, kuten tilastot kertovat. Muutimme selvästi matkaohjelman rytmitystä ja nyt oltiin selkeästi valmiimpia pelaamaan kuin esimerkiksi NST:tä vastaan, Bergman kuvaili.

Pudotuspeliviivan yli kahdeksanneksi nousseen Erän taistelu pudotuspelipaikasta jatkuu viikon kuluttua huippukamppailulla, kun Mosalle saapuu vieraaksi paikallisvastustaja SSV. 

- Hemmetin hienoa, että pääsemme seuraavaksi kotiyleisön edessä pelaamaan paikallispeliä. Ne ovat vuosikausia olleet huikeita vääntöjä ja niissä on aina tavallista kovempi lataus, Bergman päätti.