Jos viime kaudella Tapanilan Erästä suuren yleisön tietoisuuteen ponnahti vuonna 1997 syntynyt Eero Nuutinen, on tällä kaudella valokeilaan jo neljässä ensimmäisessä pelissä astunut Tuure Ailio.

Nuutisen ikätoveri lähti kauteen varovaisin tavoittein, mutta on alkukaudesta lunastanut joukkueen ykkössentterin paikan. Sunnuntain voitokkaassa SPV-ottelussa Ailio näytti, miksi on valmennuksen luottamuksen ansainnut.

195-senttinen ulottuva sentteri näkee kentän poikkeuksellisella tavalla, lukee ennakkoon tilanteet ja hoitaa myös puolustusvelvoitteensa moitteetta.

- Onhan tämä kieltämättä tullut yllätyksenä, mutta mikäs siinä jos hyvin menee niin menkööt. Aluksi tavoitteena oli murtautua pelaavaan kokoonpanoon, mutta nyt tavoite on vain jatkaa niin kuin homma on käyntiin lähtenyt, Ailio pohtii.

- Mutta työ jatkuu ja kovalla työllä pyrin vain kohti parempia suorituksia. Kauden lopussa myös nuorten MM-kisat ovat suuri tavoite, Ailio lisää samaan hengenvetoon.

Ailio on Nuutisen tavoin Erän vahvaa 1997-ikäluokkaa, jota on uitettu menestyksessä junioreiden SM-sarjoissa. Miesten Salibandyliigassa 17-vuotias Ailio on puurtanut nyt neljä ottelua ja kaksi viimeisintä Erän ykkösketjussa yhdessä maajoukkuetähti Lauri Kapasen ja junnuvuosien tutkaparinsa Nuutisen kanssa.

- Kapanen on erittäin hyvä ja monipuolinen pelaaja, joka omaa erittäin tarkan laukauksen. Nuutinen puolestaan on loistava maalintekijä sekä erittäin nopea. Itse pyrin ruokkimaan kavereita ja auttamaan puolustusta myös parhaani mukaan. Eeron kanssa olen pelannut melkein koko urani, joten se helpottaa työskentelyä paljon, Ailio kertoo.

Firman isokenkäisin kundi

Erän päävalmentaja Petteri Bergman ei säästele sanojaan, kun haastattelija pyytää kuvailemaan Tuure Ailion nousua miesten Salibandyliigaan.

- Väitän, että pojasta tulee maailmanluokan pelaaja. Kaverin kehityskäyrä on ihan jäätävän kovassa nousussa. Vaikka olen optimisti ja haluan tukea meidän nuoria pelaajia, niin en olisi ikinä uskonut, että kaveri on näin nopeasti näin isossa roolissa meillä, Bergman hämmästelee.

Ailion myötä myös Bergman koki arvonalennuksen joukkueessa, sillä "firman isokenkäisimmän" titteliä kantaa nyt Ailio. Päävalmentajan kengännumero 46 on paperia Tuuren 47-kokoisen pelitossun rinnalla.

- Tuuren vahvuus on ulottuvuus ja ison kropan hyödyntäminen. Olemme tehneet paljon punttia Tuuren kanssa.  Kasvaneen voiman kautta hän on myös oppinut käyttämään kroppaansa paremmin hyväkseen.

- Tuure on pikkuisen liian kiltti vielä tietyissä tilanteissa, mutta suunta on todella oikea. Se mikä on fantastista, on Tuuren monipuolisuus. Hyvä laukaus ja loistava syöttötaito yhdistettynä pelinlukuun sekä fyysisyyteen ovat vaarallinen kombinaatio. Kentän ulkopuolella Tuure on rauhallinen, herrasmiesmäinen, muut huomioonottava ja fiksu. Erittäin pidetty kaveri, Bergman kehuu.

Keskiviikkona Kapanen-Ailio-Nuutinen -kolmikko hyökkää Vantaan Energia Areenalla Westend Indiansin kimppuun. Viime kauden Salibandyliigan yllättäjällä Indiansilla on kova haaste edessään, kun Erä ja Ailio ovat löytäneet vireen.

- Illasta tulee varmasti tulinen ja kun saadaan paljon porukkaa katsomon lehtereille, tulee paikalliskamppailusta erittäin viihdyttävä ja hieno tapahtuma. Molemmat joukkueet pelaavat myös viihdyttävää salibandya, joten huikeita suorituksia niin joukkue- kuin yksilötasollakin tullaan varmasti näkemään, Ailio lupaa.
 
Tapanilan Erän ja Indiansin välinen Salibandyliigan ottelu pelataan Vantaan Energia Areenalla keskiviikkona 1. lokakuuta klo 18.30. Tervetuloa nauttimaan huippusalibandysta huippuolosuhteissa, upeaan tapahtumaan paketoituna!
 
Erän verkkoon vie....