Erän vuosi 2015 alkoi komealla tapahtumalla ja nousujohteisella pelillä, mutta lopullinen palkinto eli kullanarvoiset sarjapisteet jäivät vielä haaveeksi. Ottelua melkein alusta loppuun johtanut Seinäjoen Peliveljet vei 1112 katsojan edessä jatkoaikavoiton maalein 5-4.

Ensimmäiset kaksi erää jäivät harvinaisen vähämaalisiksi kun kulmavaparissa takatolpalle hiipineen Juha Kivilehdon puttaus ottelun 11. minuutilla petasi SPV:lle johtoaseman. Molemmat joukkueet puolustivat huolella eikä moitteen sijaa ollut maalivahtienkaan otteissa. Ei liene SPV:n Julius Kivimäkeä kohtaan epäkohteliasta sanoa, että Erän hyökkääjien ohilaukaukset pomppupalloista päästivät hänet hiukan helpommalla kuin monta loistotorjuntaa Erän maalissa venyttäneen Markus Laakson. SPV pääsi yrittämään kaksi minuuttia tuloksetta ylivoimalla kun Lauri Kapasen askel ohi yrittäneen vastustajan ajolinjalle vihellettiin estämiseksi.

Kolmannessa erässä joutuivat sitten kirjuritkin kun joukkueet muistivat, miten maaleja tehdään. Ensin iski Mikko Kohonen Ville Kuuselan näytettyä, miksi nopea pitkä pallo päättää omassa päässä kyykkimisen tuuletukseen. Heti seuraavassa vaihdossa Tuomas Iiskolan kaukolaukaus yllätti Julius Kivimäen maskin takaa. ja sitten oli taas vieraiden vuoro. Markus Laakso torjui Janne Hulmin passista karanneen Jukka Pelto-Arvon ensimmäisen yrityksen komeasti, mutta saman miehen päästäminen vielä kakkospalloonkin oli liikaa jopa Laaksolle.

Jere Oksanen pääsi kaventamaan vieraiden puolustuksen joululahjapallosta, ja Jussi Kosolan estämiskakkosen tappaminen nostatti tunnelmaa entisestään. Jalo Kouvosen vain kaksi minuuttia ennen loppua vauhtihyökkäyksestä livauttama 2-4 tuntui jo tummalta,

Erän parhaat minuutit olivat tänään päätöserän kaksi viimeistä. Vieraiden neljännestä osumasta ja Erän aikalisästä oli ehtinyt kulua vain kahdeksan sekuntia kun Lauri Kapanen livautti maalivahdin alta lukemiksi 3-3. Markus Laaksoa aina tilaisuuden tullen Erä penkille kutsunut Erä painoi rajusti päälle, ja välissä pääsi myös vastustaja yrittämään kahdesti tyhjiin. Viimeinen laukaus kuitenkin onnistui: Tuomas Iiskolan kuti pomppasi Sami Kosken peittopolvesta kaaressa verkkoon pysäyttäen pelikellon aikaan 59.53!

Jatkoajalla Tuure Ailion laukaus raapaisi punaiset maalit tolpan ulkosyrjästä ja toinen hyvä yritys jäi pomppimaan Juha Kivilehdon jalkoihin 30 sentin päähän maaliviivasta. SPV oli kuitenkin tänään se piirun parempi joukkue, ja ratkaisu tuli avausmaalin tavoin taidokkaalla erikoistilannekuviolla. Sami Kosken kulmavapari lähti maaliviivan taa Mikko Kohoselle ja tämän jatko ilmassa sektoriin, josta Ville Kuuselan volley viuhui verkkoon Tuure Ailion ehtiessä palloon vain melkein.

Viidentoista kierroksen jälkeen saldo viisi voittoa, tasapeli ja yhdeksän tappiota merkitsee yhtätoista sarjapistettä, mutta työ ja taistelu jatkuvat. Erä pelaa tammikuussa kotona vielä kolmesti, ja seuraava taistelu on edessä viikon päästä lauantaina klo 17. Vastustajaksi Energia Areenalle saapuu silloin syksyn komeetta OLS!