Kuva: Juhani Järvenpää

Tapanilan Erän kahden ottelun voittoputki miesten Salibandyliigassa katkesi keskiviikkona kotisalissa, kun turkulainen TPS ryöväsi pisteet matkaansa maalein 5-4. 

Tasaisen, jokseenkin sekavan arki-iltataiston ratkaisu nähtiin kolmannessa erässä, johon kotijoukkue Erä lähti vielä 4-3-johtolukemissa. TPS käytti paikkansa viileästi hyväkseen ja onnistui täydellisesti puolustustaistossaan.

Tommi Aro, Lauri Kapanen ja Tuomas Iiskola (2) olivat 40 minuutin aikana vastanneet Erän osumista, mutta kolmannessa erässä kotijoukkue ei saanut palloa tolppien väliin, eikä oikeastaan todellisia maalipaikkojakaan tullut.

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa TPS:lle kaksi maalia iskenyt Waltter Mahlberg kehui joukkueensa suunnanmuutosta kahden aiemman ottelun jälkeen.

- Yllättävän hyvältä tuntuu. Kaksi aika kauheaa peliä oli takana, ja kävimme joukkueen kanssa asioita aika pitkään läpi. Koitimme miettiä, miksi meille tehtiin 18 maalia kahdessa edellisessä pelissä. Jo bussiin astuessa huomasi, että ilme on erilainen. Nyt näki, että joukkue oli tullut tänne voittamaan, Mahlberg kertoi.

TPS-luotsi Aki Vilander komppasi hyökkääjäänsä ja totesi, että ennakkosuosikin kaataminen ei ollut tänään pelkästään Erän huonoutta. Jotain oli TPS:n pelissäkin loksahtanut jo kohdalleen.

- Aina kun on Erän voittanut, niin on tuntunut että pitäisi pyydellä anteeksi, että ollaan voitettu, kun vastustaja on ollut niin paska. Siitähän ne voitot ovat yleensä johtuneet. Mutta kuten Waltsu sanoi, niin asennepuolella ja puolustuspelissä tehtiin tänään aika iso muutos, Vilander totesi.

- Kehityksen tiellä ollaan edelleen, pallollisessa pelissä riittää vielä tekemistä. Tämä peli tuli nopeasti NST-pelin jälkeen, joten haluttiin puolustaa hyvin ja se riitti voittoon, Vilander jatkoi.

Erä-leirissä tappio harmitti. Kahden voitto-ottelun jälkeen vaisu esitys selvästi ärsytti hyökkääjä Miska Mäkistä ja valmentaja Tomi Rastasta.

- Aika surkea peli koko joukkueelta. Ei voi olla mitenkään tyytyväinen. Vastustaja viimeisteli huomattavasti paremmin ja ansaitsi voiton. Pitää paljon parantaa seuraavaan peliin, jos halutaan pisteitä, Erän kolmosketjun laitahyökkääjä Mäkinen sanoi.

- Meidän pallolliset ratkaisut olivat aivan luokattomia. Ei päästy sektorille, vaan laukauksissa kesti pitkään. Pyörittiin taas siellä kehällä ja aina kun olisi pitänyt vetää, niin otettiin vielä palloa haltuun. Pitää nostaa vastustajalle hattua, että pelasivat todella kurinalaisesti koko ottelun. Eivät antaneet meille paikkoja tehdä maaleja. Heillä on vielä hyvä maalivahti siellä, joten maalinteko oli meille tänään todella vaikeata, valmentaja Rastas kuvaili.

Erän seuraava liigakoitos pelataan naisten MM-kisatauon jälkeen 18. joulukuuta. Tuolloin Erän kanssa pikkujoulupeliä saapuu viettämään Esport Oilers. Kamppailu alkaa Vantaan Energia Areenalla klo 18.30!