Erän tiukka ottelurupeama ei tuonut kolmatta perättäistä voittoa kun valpas Westend Indians oli keskiviikkona kotikaukalossaan vahvempi maalein 5-4. Erä johti peliä kahdesti, mutta Indian rypisti rinnalle ja ratkaisi kaksi ja puoli minuuttia ennen loppusummeria.

Laidasta kohti maalia ajanut Tuomas Iiskola laukoi matalalla kudilla maalivahdin jalkojen välistä illan avausosuman, mutta pian oltiin taas tasoissa Indiansin hyödyntäessä yhden monista salamannopeista pelin käännöistään. Kotijoukkueen jäähy pohjusti Erälle uuden johdon: Tommi Rosendahl syötti maalin edessä vielä poikittain ja Tommi Aron suora jatkolaukaus pöllytti verkkoa. Avauserän hahmo oli kuitenkin Erän maalivahti Teemu Kortelainen, jonka valppaus pelasti monta paikkaa isäntien nopeiden avausten puhkoessa puolustuksen keskustaa.

Toisen erän alkuun Erä tappoi hienolla asenteella Aaron Fagerholmin jäähyn, mutta pelin puolivälissä Indians iski. Teemu Venäläinen kiskaisi kaukaa alakulmaan illan toisensa, ja perään nähtiin ottelun näyttävin osuma mustapaitojen sahatessa paikan lopulta vauhdilla takatolpalle. Toisella tauolla oltiin taas tasoissa Erän saatua rakentaa illan toisen ylivoimamaalinsa. Sen viimeisteli etutolpan tyveen Tuomas Iiskola.

Otahallin kolmas erä olikin sitten tarkkaa peliä, johon minuuttien kellossa vähetessä alkoi sekoittua hermostuneisuutta ja harhasyöttöjä. Erän epäonnistunut lähtö omasta päästä pohjusti Indiansin 4-3-johdon, mutta vielä kerran valkopaidat nousivat. Vauhtiin päässyt Aaron Fagerholm pyysi syöttöä, Aaro Koski lähetti pallon juuri oikealla hetkellä ja Fagerholm kosketti sen yhdellä napautuksella maalivahdin alta verkkoon.

Maalivahdit Mikko Kirvesniemi Indiansin tolppien välissä ja Teemu Kortelainen Erän luukulla lykkäsivät ratkaisua venytyksillään: Kirvesniemi sai nostettua kätensä Jere Oksasen läheltä etukulmaan iskemään kakkospalloon ja Kortelainen ylsi pantteriloikallaan Indiansin poikkisyötöstä iskemään varmaan maaliin. Lopulta kuitenkin yksi erhe liikaa kostautui kun omalta alueelta syöttö lipsahti: Eino Pesu passasi tarkasti Teemu Venäläiselle ja Eränkin paitaa kantanut työmyyrä sinetöi hattutemppunsa sijoittamalla pallon Teemu Kortelaisen ulottumattomiin.

- Tänään näin, mietti päävalmentaja Petteri Bergman levollisesti käytyään esikuntineen onnittelemassa illan voittajia.
- Vähän näkyi, että pelattiin kolmas ottelu viidessä päivässä ja peli meni jotenkin pusertamiseksi.
Bergman ei kiistänyt, etteikö virheitä olisi tullut molemmille joukkueille kolmannessa erässä tavallista enemmän.
- Molemmissa joukkueissa on paljon nuoria veijareita, ja vaikka peliä koko ajan opetellaan, näillä hetkillä on arvossaan sellainen pääoma, jota karttuu vain kokemuksen myötä. Mutta tällä kertaa näin, ja isoja pisteitä on potissa vielä paljon. Nyt ensin levätään ja sitten työ jatkuu.

Erän seuraava jännitysottelu pelataan ensi keskiviikkona 21. tammikuuta, jolloin vastustajaksi Vantaan Energia Areenalle saapuu TPS!