Erän liigajoukkueen manageri Jari Oksanen ja Teuvo Teräväinen. Kuva: Heimo Laaksonen, Lähitieto

Jääkiekon NHL-mestaruuden kesäkuussa voittanut Teuvo Teräväinen ja Stanley Cup toivat yleisöryntäyksen Mosahalliin tiistaina. Täysi katsomo saapui katsomaan, kun Tapanilan Erän salibandykasvatti palasi juurilleen.

Ensimmäisellä NHL-kaudellaan mestaruuden voittanut Teräväinen toi pokaalin Mosahallissa järjestettyyn yleisötilaisuuteen. Tilaisuudessa muisteltiin Teuvon junioriaikoja salibandyssa, jotka huipentuivat vuonna 2009 C-nuorten Suomen mestaruuteen Tapanilan Erän paidassa.

- Kyllä täältä on niin paljon hienoja muistoja, että ihan tulee tippa linssiin, Teräväinen sanoi saavuttuaan raikuvien aplodien saattelemana Mosan salibandykaukaloon.

- Ensimmäiset muistot Mosalta ovat jo kuplahallin ajoilta, kun faija valmensi täällä, NHL-mestari jatkoi.

Yleisötapahtumassa Teräväinen sai myös kokeilla pitkästä aikaa taitojaan salibandymailan ja pallon kanssa. Ensimmäiset vedot lähtivät lujaa mutta ohi, ja neljännellä yrittämällä yleisö palkitsi Teräväisen riemuhuudoin, kun pallo upposi verkon perukoille.

- Ihan hirveästi ei ole päässyt salibandymailan kanssa kikkailemaan vuoden 2009 C-mestaruuden jälkeen, Teräväinen nauroi.

NHL-pudotuspelien aikaan Teräväisen salibandytausta nousi monesti tapetille, jopa Pohjois-Amerikassa asti. Teräväinen myönsi, että "floorball" hämmästytti yhdysvaltalaismediaa.

- Pohjois-Amerikassa sai keväällä aika monta kertaa selittää, mitä salibandy oikein on. Ei ne ihan olleet kärryillä, että tällainen laji on olemassa.

Tapanilan Erä muisti tuoretta mestaria liigajoukkueen pelipaidalla, jonka selkää koristivat nimi Teräväinen ja NHL-kaukaloista tuttu numero 86.

- Paikka joukkueesta löytyy, myhäili Erän liigajoukkueen manageri Jari Oksanen, joka sai kunnian luovuttaa pelipaidan historian ensimmäiselle eräläiselle Stanley Cup -voittajalle.

 

#TeuvoTime ja #StanleyCup Mosahallissa, kun Chicago Blackhawksin Teuvo Teräväinen palasi salibandyjuurilleen!

Posted by Tapanilan Erä on Tuesday, July 21, 2015