Mistä tietää, että kevät on tullut? Siitä, että salibandykaukaloissa laidat ryskyvät, vauhti kiihtyy, tunnetta piisaa ja pelaajien silmissä kiiltää keskittynyt, intohimoinen katse. 

On pudotuspelien aika.

Tapanilan Erä pelaa sunnuntaina klo 18.00 Pasilan Urheiluhallissa kauden ensimmäisen pudotuspelien kotiottelunsa. Ensimmäisen miesten Salibandyliigan puolivälieräpelin tomut on karisteltu niskoilta, on aika palauttaa sarja tasatilanteeseen.

Runkosarjassa kuudenneksi yltänyt Tapanilan Erä on ollut liigakauden yksi mielenkiintoisimmista joukkueista, eikä syyttä. Kauden aikana yleisössä on ihasteltu muun muassa superlupaus Eero Nuutisen otteita, tähtipelaaja Tuomas Iiskolan viuhuvaa rannelaukausta ja kokeneen kapteenin Tom Strömstenin hurjaa taistelijan luonnetta. 

Se on koettava itse, kun Erän kivikova puolustaja Janne Salonen ehtii jokaiseen palloon ensimmäisenä hurjan taistelun ja nopeiden jalkojensa siivittämänä. Sen aistii penkille asti, millaisella asenteella Aaron Fagerholm lähtee kiusaamaan vastustajien puolustajia karvauksellaan. 

Hölmistyneen vastustajan vaihtopenkin huokauksen kuulee melkein hallin ulkopuolelle, kun jollain ilveellä Erä-maalivahti Markus Laakso on jälleen venyttänyt kätensä pallon tielle. Eikä huokausten kaiku ole vielä edes kaikonnut, kun Tommi Rosendahl kohauttaa yleisöä ilmiömäisellä syötöllä, josta Sami Lehtisen kantti lähtee kuin tykin suusta.

Tätä kaikkea ja monta muuta upeaa Erä-tarinaa on luvassa sunnuntaina. Erän urheilujohtaja Joonas Naava on vuosien varrella kokenut playoff-huumaa lähietäisyydeltä, mutta sama keskittynyt ja intohimoinen katse kiiltää silmissä pelaajien lailla.

- Jokaisella on varmasti kavereita, jotka eivät ole nähneet salibandypeliä paikan päällä koskaan. Samaten on paljon junioreita, jotka eivät käy peleissä säännöllisesti tai ovat tulleet vasta lajin pariin. Toivoisin näiden saapuvan sunnuntaina paikalle: uudet ihmiset huomaavat lajin vauhdin parhaimmillaan ja juniorit näkevät huippupeliä, huippupelaajia satalasissa.  Varmasti tulee efekti, jossa juniori haluaa itse myös jonain päivänä mukaan pelille, Naava kuvailee.

- Pleijariaika on erityistä aikaa ja sen huomaa kaikesta: pelaajien, valmentajien ja toimihenkilöiden kehonkielestä. Ennen kaikkea silmistä. On selvää, että nyt ollaan tosissaan, halu näyttää ja voittaa on valtava, Naava jatkaa.

Erän liigajoukkue on rakennettu oman, Suomen parhaan  juniorituotannon helmistä. Sinisellä sydämellä kauden ensimmäisen playoff-kotipelin pelaaminen on sunnuntaina liigapelaajille kauden toistaiseksi tärkein hetki.

- Mukana on paljon eräläisiä pelaajia, joille logolle ja yhteisölle pelaamisella on iso merkitys. Siksi toivoisin näkeväni katsomossa myös paljon sinistä väriä, paljon ihmisiä, joilla on sama logo, sama väri ja sama tahto. Nyt on se aika vuodesta, kun joukkuetta pitää tukea koko yhteisön voimin! Sunnuntaina nähdään, Naava sanoo.

Jos haluat tuoda sinistä väriä katsomoon, myydään ovella pudotuspelien aikana fanipakettia, joka sisältää pääsylipun lisäksi Erän fanihuivin.

Pääsylippu ja Erän fanihuivi

Aikuiset 20e
Lapset (7-15v), opiskelijat, eläkeläiset 15e
Eräläiset 12e

Huivin hinta normaalisti 15 euroa.


Kun perinteiset varusteet eivät riitä...