Tapanilan Erä lähtee vahvistuneena kamppailemaan salibandyn miesten Suomen mestaruudesta kaudella 2015-2016. Joukkueen kokoonpanon viimeisteli kapteenin, Erä-ikoni Tom Strömstenin jatkosopimus.

Tapanilan  Erän miesten liigajoukkueen kokoonpano ensi kauden miesten Salibandyliigaan on selvillä. Joukkue koki neljänteen sijaan päättyneen kauden jälkeen vain vähän muutoksia, mutta vahvistuksia löytyy jokaiselta osa-alueelta.

Joukkuetta valmentavat Jyri Korsman, Joni Hiltunen ja Tomi Rastas. Happeesta kevään 2014 Suomen mestaruuden jälkeen Erään kakkosvalmentajaksi saapunut Korsman aloittaa nyt ensimmäisen kautensa miesten liigajoukkueen päävalmentajana.

Maajoukkueen portteja kolkuttelevat maalivahdit

Erän maalia vartioivat viime kauden tapaan Markus Laakso ja Teemu Kortelainen. Kohti liigan maalivahtieliittiä kipuava kaksikko saa jatkossa entistä enemmän tukea tolppien välissä, sillä Erän maalivahtivalmentajaksi kiinnitettiin viime kaudella SSV:ssä torjunut Paolo Keinänen.

Erän maalivahtitandemin laadusta kertoo se, että molemmat veskarit olivat mukana miesten maajoukkueen uuden MM-projektin avanneella kesäleirillä kesäkuun alussa.

- Varmasti kiivas taistelu tulee ykkösvahdin paikasta. Meillä on Tepin kanssa loistava kemia, joten todella isolla mielenkiinnolla odotan alkavaa kautta, Laakso arvioi.

Puolustuksessa kokemusta ja aivan uutta viihdearvoa

Puolustuksessa Erä saa nauttia maajoukkuetähti Tommi Aron johdolla kokeneiden Jussi Kosolan ja Sami Lehtisen  taidoista. Liigan nopein puolustaja Janne Salonen, Kosken veljekset Aaro ja Ilkka, ykköspakkipariin murtautunut Kasper Vainikka, sekä iso ja taitava "Hollolan Härkä" Ossi Jalonen ovat tuttuja nimiä Erän takalinjoilta.

- Mielenkiintoinen ryhmä. Vähän vielä paikkoja katsotaan, kuka on kuka ja mikä rooli ryhmässä on, mutta sellainen fiilis on, että kaikki tuovat omaa persoonaansa esiin. Hyvä meininki tuolla on, maajoukkuepakki Aro kuvailee.

Uutena nimenä Erän puolustukseen saapuu mielenkiintoinen nimi miesten Divarista. SB Welhoissa ihastuttanut taiturimainen pistenikkari Iiro Lankinen liittyy Erän joukkueeseen. Päättyneellä kaudella Lankinen teki 25 runkosarjan ottelussa komeat tehopisteet 16+22=38.

Hän oli joukkueensa kolmanneksi tehokkain pelaaja ja koko sarjan 25. tehokkain pelimies - puolustajan pelipaikastaan huolimatta.

- Aika iso haaste edessä. Tämä on minulle ensimmäinen kausi liigassa ja muutto isoon kaupunkiin, Lankinen kertoi ensimmäisissä Erä-harjoituksissaan.

Katsojille Lankinen lupaa värikkäitä hetkiä, kunhan pelit alkavat. Itseään savolaispakki kuvailee viihdyttäväksi peluriksi.

- Tylsää varman päälle pelaamista en ainakaan pelaa. Vaikka virheitä tulee kaikille, niin ei niitä pelätä pidä. Näyttäviä kikkoja on luvassa, omilla vahvuuksilla mennään, Lankinen lupaa.

Hyökkäysvoimaa aina maajoukkueen huipulta asti

Hyökkäyksessä Erä on myös varmasti yksi Salibandyliigan vaarallisimmista joukkueista. Maajoukkuenimet Lauri Kapanen ja Tuomas Iiskola saivat keväällä kovan kirittäjän rinnalleen, kun Joensuun Josban kapteeni Perttu Puska teki sopimuksen Erän kanssa.

Tärkeistä jatkajista mainittakoon Tommi Rosendahl, joka harkitsi vakavasti uransa lopettamista päättyneen kauden jälkeen. Taitava keskushyökkääjä löysi kuitenkin nopeasti palon harjoitteluun ja päätti jatkaa uraansa sinisessä perheessä.

Viimeisenä jatkosopimuksen Erän kanssa teki joukkueen ikoni, kapteeni Tom Strömsten. Kokeneen kapteenin johdolla Erä on valmis mestaruustaistoon.

- Alusta asti oli intressi, että täällä jatketaan. Tosi hyvillä fiiliksillä pääsee nyt treenaamaan. Tämä on innokas ja energinen joukkue. Jokaisella on näytön haluja viime kaudesta, sillä tuskin kukaan koki pelanneensa unelmakautta, Strömsten sanoo.

Erän ensi kauden liigajoukkueessa pelaa ainakin kolme kevään nuorten maailmanmestaria. Liigan superlupaukseksi kehutun Eero Nuutisen lisäksi Miska Mäkinen ja Riku Holopainen tekivät keväällä liigasopimukset.  Edellä mainittujen lisäksi nuori keskushyökkääjälupaus Tuure Ailio jatkaa joukkueessa.

Erässä panostetaan vahvasti huippuvaiheen pelaajapolun rakentamiseen miesten liigajoukkueen, Divarin Erä Akatemian, sekä A- ja B-poikien joukkueiden osalta. Näiden joukkueiden välillä tehdään jatkuvaa yhteistyötä ja pelaajien kehittymistä seurataan erityisen tarkasti.

Esimerkkinä mainittakoon Antti Aarnio, Valtteri Vapola, Joonatan Surakka ja Henri Luoma, joilla on liigasopimus, mutta harjoittelevat ja pelaavat pääsääntöisesti joko A-pojissa tai miesten Divarin Erä Akatemiassa.

TAPANILAN ERÄ KAUDELLE 2015-2016

Maalivahdit:
Markus Laakso
Teemu Kortelainen

Puolustajat:
Tommi Aro
Iiro Lankinen
Ilkka Koski
Aaro Koski
Sami Lehtinen
Janne Salonen
Jussi Kosola
Kasper Vainikka
Ossi Jalonen


Hyökkääjät:
Lauri Kapanen
Tommi Rosendahl
Perttu Puska
Tuomas Iiskola
Tuure Ailio
Mikko Jolma
Mikko Pasanen
Tom Strömsten
Eero Nuutinen
Miska Mäkinen
Riku Holopainen
Miika Iskanius
Tomi Palin

Lisäksi liigasopimuksilla:
Antti Aarnio
Henri Luoma
Joonatan Surakka
Valtteri Vapola

Valmennus:
Jyri Korsman
Joni Hiltunen
Tomi Rastas

Maalivahtivalmentaja:
Paolo Keinänen

Huolto:
Jari Saukkonen

Hieroja:
Matti Kalliola

Joukkueenjohtajat:
Kari Väkiparta
Milan Rantakari

Manageri:
Jari Oksanen

Urheilujohtaja:
Joonas Naava

Markkinointi:
Aki Lindroos

Tiedotus:
Jyri Kivimäki
Heidi Halttunen