Kuva: Juhani Järvenpää

Tapanilan Erän ja Esport Oilersin väliset miesten Salibandyliigan pudotuspeliottelut jatkuivat sunnuntaina tasaisissa merkeissä. Jälleen kotijoukkue vei voiton maalin erolla, kun Oilers siirtyi puolivälieräsarjassa 2-1-johtoon niukalla 3-2-voitolla.

Erä sai otteluun loistavan alun, kun kaksikko Perttu Puska ja Tom Strömsten juonivat sinipaidat kahden maalin johtoon vain neljän minuutin pelin jälkeen. Ensimmäisen osuman iski Puska vain 18 sekunnin pelin jälkeen.

Oilers pääsi peliin mukaan ylivoimamaalilla avauserän puolivälissä, kun Sylvester Raikamon laukaus painui ohi Markus Laakson. Lauri Kapasen kaksiminuuttista oli vain sekunti kärsimättä, kun Oilers kavensi 1-2:een.

Toisessa erässä Oilers oli hallitsevampi osapuoli kaukalossa ja se vastasi myös erän ainoista osumista. Ilari Talvitien kantti oli kahdesti Erälle liikaa, jälkimmäisellä kerralla pallo pomppasi epäonnekkaasti Erä-pelaajan peitosta verkon perukoille.

Päätöserässä Tapanilan Erä taisteli sinnikkäästi ja painoi peliä Oilersin kenttäpäätyyn. Hyvistäkään paikoista ei kuitenkaan osuttu, joten öljymiehet pääsivät nappaamaan kotiyleisönsä edessä toisen kiinnityksen välieräpaikkaan.

- Totta kai harmittaa, kun hävittiin. Saatiin hyvä alku, mutta jos ei viimeiseen 50 minuuttiin saa maaleja tai edes kunnon paikkoja, niin kyllä harmittaa. Vastustaja oli tuon verran parempi tänään. Kaveri puolusti uhrautuvasti tänään. Ei kolme maalia omiin huono ole, mutta pitäisi tehdä enemmän kuin kaksi, Erä-kapteeni Strömsten tuumi ottelun lehdistötilaisuudessa.

Strömsten myönsi, että henkilökohtaiset onnistumiset pisteiden muodossa olivat "kiva juttu", mutta oman joukkueen hävitessä niiden merkitys hävisi.

- Vähän meidänkin ketjun pallollinen peli loppua kohti huononi. Ei pystytty auttamaan tarpeeksi joukkuetta, Strömsten sanoi.

Puolivälieräsarja jatkuu keskiviikkona Pohjois-Helsingin salibandymekassa, Mosahallissa. Ottelu myytäneen loppuun, joten oma paikka legendaarisessa salibandyhallissa kannattaa varmistaa ostamalla ennakkolippu. Liput myy lippuagentti.fi.

- Luulen, että tämä on jatkossakin tarkkaa yhden maalin peliä. Pikkuisen pitää peittopeliä parantaa. Kolme maalia tuli tänään viivasta. Peittopeliä siis paremmaksi ja pallollista peliä myös. Se on jo tässä sarjassa nähty, että omalla rohkealla pallollisella pelillä päästään vastustajan päätyyn ja maalipaikoille, Strömsten summasi.

HANKI TÄSTÄ LIPPUSI 4. PUOLIVÄLIERÄÄN MOSALLE!

Tapanilan Erän puolivälierien otteluohjelma

Ottelusarjan tilanne 2-1 (neljällä voitolla jatkoon)

KE 3.9. Klo 18.30 Oilers - Tapanilan Erä 8-7 ja.

PE 11.3. Klo 18.30 Tapanilan Erä - Oilers 5-4

SU 13.3. Klo 17.00 Oilers - Tapanilan Erä 3-2

KE 16.3. Klo 18.30 Tapanilan Erä - Oilers, Mosahalli

TO 17.3. Klo 18.30 Oilers - Tapanilan Erä, Tapiolan UH

Tarvittaessa

SU 20.3. Klo 17.00 Tapanilan Erä - Oilers, Vantaan Energia Areena

KE 23.3. Klo 18.30 Oilers - Tapanilan Erä, Tapiolan UH