Erä lähti joulunviettoon tappio alla kun Oilers oli perjantaina kotonaan Tapiolassa vahvempi maalein 7-5. Erä oli pallossa vähintään yhtä paljon kuin vastustaja mutta tekopaikoissa tehottomampi ja sai muistutuksen maalintekopelin matematiikasta.

Heti ensimmäisessä erässä siniset olivat hyvin pallolla, maalinteko vain ei onnistunut edes ylivoimalla. Sen sijaan kotijoukkue iski komealla yksilösuorituksella alivoimaosuman yläpeltiin, ja kohta tuli lisää. Oilers sahasi Erän viisikon poikkisyötöillä pinoon karaten 2-0-johtoon. Erän lopussa tänään hurjasti raatanut Janne Salonen sentään kavensi matalalla laukauksella.

Erän heikoin jakso Tapiolan jouluisessa glögin ja korvapuustien tuoksussa oli toinen erä, jossa Oilers iski viidellä viittä vastaan ja pääsi vielä pommittamaan ylivoimalla taululle jo 5-1. Päätösjakso alkoi Oilersin Perttu Pajukosken melkein nollakulmasta maalin kattoon kiskaisemalla 6-1-maalilla, mutta nyt tuli onnistumisia vieraillekin. Selvässä tappioasemassa oli tilaisuus prässätä ilman paineita kaukaloon kaikki, mitä paidan sisältä löytyi, ja nyt aukesi avopaikkoja molempiin päihin. Mikko Jolma kilautti Tuure Ailion passista kavennuksen, ja viimeisen kympin aluksi osui Aaron Fagerholm Tuomas Iiskolan tarjoillessa.

Lauri Kapasen ylivoimalla nostama 6-4 toi peliin jo säväyksen sähköä, mutta kovin lyhyeksi aikaa. Kotijoukkue pääsi melkein suoraan aloituksesta hyökkäämään kahdella yhtä vastaan eikä hyvin taistelleella Teemu Kortelaisella ollut mahdollisuuksia ehtiä poikkisyötöstä nostettuun 7-4-maaliin.
Loppunumerot laukoi viimeisellä minuutilla Tuomas Iiskola kummankin joukkueen pelatessa vajaalla ja Erän samalla ilman maalivahtia.

Erän turmioksi koitui epätarkkuus maalipaikoissa, joita syntyi vähintään yhtä paljon kuin kotijoukkueelle. Osansa oli toki myös Oilersin mainiolla MM-vahdilla Tomi Ikosella, joka kuitenkin pysäytti useimmat vedot hyvällä peruspeittämisellä ilman tarvetta selkäänyrjäyttäviin venytyksiin.

- Kaksi hävittyä erää ja tulos näkyy taululla, päävalmentaja Petteri Bergman tiivisti mutta muistutti muustakin.
- Meillä oli pelissä hyvin vahvat omat vaiheet ja vedot taisivat olla kahden erän jälkeen meille 38-16 mutta maalit vain lasketaan. Vastaavasti tuli omassa pelissä karkeita töhöilyitä, ja varsinkin keskialueen menetyksistä Oilers kyllä rankaisee jäätävän hyvällä prosentilla.
Erän peli on vielä sen verran sisäistämisvaiheessa, että vastustajan puolustuksen murtaminen teettää välillä paljon töitä.
- Ei ihan vielä pystytä pelaamaan nopeissa tilanteissa vaistolla ja se tuo peliin viiveitä. Myöskään viisikkotason treeniä ei ole päästy tekemään ehjällä ryhmällä pitkään aikaan. Tänään raavittiin kasaan nämä pelaajat ja tammikuussa varmaan saadaan taas jo lisää, mutta paikkojahan tosiaan nytkin pystyttiin kyllä luomaan. Se pitää vain saada vielä näkymään tuolla tulostaululla.

Oilers oli rakentanut joulun alle mukavan ottelutapahtuman, jonka 1041 katsojaa täyttivät hallin lehterit tiiviisti. Korvapuusteilta ja glögiltä tuoksuvaa iltaa sävyttivät Oilersin juniorijoukkueet, jotka kisailivat ensimmäisellä erätauolla taitoradoilla ja pokkasivat toisella palkintoja. Aivan aluksi Oilers palkitsi tuoreet MM-mitalistit Oscar Hännisen, Tomi Ikosen ja Lauri Kapasen.