Tapanilan Erän harjoitusottelukaudesta on neljä ottelua takana ja kaksi edessä. Päävalmentaja Petteri Bergmanin mukaan Erän juna etenee aikataulussa kohti syyskuun lopulla alkavaa miesten Salibandyliigaa.

- Vahva fiilis on se että aikataulussa ollaan. Ne tavoitteet, joita harjoitusotteluille asetimme olemme myös saavuttaneet ja peli kehittyy odotetusti. Vastuuta on jaettu tasaisesti ja pelaajia kierrätetty, jotta näyttöpaikkoja tulisi riittävästi itse kullekin, Bergman kertoo.

Harjoitusotteluissa leveyttä on totta tosiaan riittänyt. Esimerkiksi Ruotsin liigassa pelaavaa Linköpingiä vastaan valmennuskaksikko Bergman ja Jyri Korsman pyörittivät koko repertuaariaan niin, että yksi viisikko oli aina erän verran huilivuorossa. Siitä huolimatta kovatasoinen ruotsalaisjoukkue oli ajoittain suuressakin ahdingossa sinisen pyörremyrskyn pyyhkiessä vastustajia tieltään.

Viime viikonlopun Powerade-turnauksessa Erä jäi neljänneksi, mutta tulosten takaa löytyy kehitystä, joka takaa mielenkiintoisen liigakauden. Nimivahvan ykkösketjun (Lauri Kapanen, Tuomas Iiskola, Eero Nuutinen) taustalta parrasvaloihin nousivat myös muut pelimiehet. Jokainen pelaaja kokoonpanosta vastasi valmennuksen huutoon, kun nyttöpaikka tuli kohdalle.

Erän maalilla harjoitusotteluissa vuorotelleet Markus Laakso ja Teemu Kortelainen pitivät esityksillään siitä huolen, että ykkösvahdin paikasta tullaan käymään kovaa kamppailua kauden alkaessa.

- Otteluissa pulpahteli esiin useitakin onnistujia, mutta nostettakoon näistä erityisesti Tuure Ailio, joka on pelannut nuoreksi mieheksi hyvin ja ennakkoluulottomasti, Bergman kehuu liigadebyyttinsä tällä kaudella tekevää Ailiota.

Bergmanin parin vuoden sapattivapaata seuranneesta päävalmentajakaudesta Erä-ruorissa on nyt vuosi takana. Menestyksekkään valmentajan mukaan lähtötilanne alkavaan liigakauteen on hyvin erilainen vuoden takaiseen verrattuna.

- Silloin joukkuetta taustoineen ja sen toimintatapoja uudistettiin monella tapaa. Tämä kausi puolestaan on luonnollinen jatkumo edelliseen ja sen vuoksi olemme kaikilla osa-alueilla huomattavasti viime kautta edellä, Bergman kuvailee.

Suuri merkitys on myös sillä, että Tapanilan Erän toimintamallit eivät kosketa vain liigajoukkuetta, vaan samaa sapluunaa hyödynnetään myös muissa joukkueissa, joiden pelaajapolku vie lopulta liigajoukkueeseen. Bergman, juniorivalmentajat ja Akatemian divarijoukkueen valmennus puhuvat kaikki samaa kieltä.

- Tällä hetkellä uudistamme ja monipuolistamme pelitaparepertuaariamme ja samaa työtä tehdään parhaillaan myös muissa seuran vanhimmissa juniorijoukkueissa ja Erä Akatemiassa. Tässä yhtenäisyydessä näen vahvuutemme nimenomaan organisaationa, Bergman sanoo.

Tapanilan Erän miesten edustusjoukkueen syystaitoja voi ihailla vielä kahden harjoitusottelun verran ennen liigakauden alkua. Lauantaina 30. elokuuta Erä kohtaa Myllypuron Arena Centerissä sveitsiläisen UHC Thunin klo 19.00. Viikon kuluttua perjantaina 5. syyskuuta lappeenrantalainen NST saapuu Erän vieraaksi Mosahalliin.

Tule kannustamaan Erä voittoon! Harjoitusotteluihin on vapaa pääsy.