Tapanilan Erän miesten Salibandyliigan joukkue aloitti Suomen Cupin urakkansa voitokkaasti 4. kierrokselta. Erä kukisti keskiviikkoiltana Tampereella pelatussa ottelussa 2. divisioonan Soittorasian maalein 7-3.

Omaa 2. divisioonan lohkoaan johtava Soittorasia osoitti keskiviikkona, mitä Suomen Cupin pelit ovat parhaimmillaan. Soittorasia taisteli sinnikkäästi, puolusti omaa maaliaan viimeiseen asti ja iski terävästi vastaan. Ilman Erä-vahti Teemu Kortelaisen hyvää torjuntavirettä lopputulos olisi voinut hyvinkin olla toisenlainen.

Fanaattisen kotiyleisön edessä pelannut Soittorasia onnistui pitämään Erän maaleitta lähes 14 minuuttia avauserässä. Erä siirtyi 1-0-johtoon ajassa 13.43 mainion maalivainun löytäneen Mikko Jolman osumalla. Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin vieraiden 2-0-johdossa, kun Lauri Kapanen sivalsi Perttu Puskan syötöstä ylivoimalla pallon maaliin.

Soittorasian taistelutahtoa kuvastaa paljon se, että avauserässä Erä laukoi 34 kertaa, mutta maalille asti kudeista pääsi vain 13. Muut laukaukset pysähtyivät pääsääntöisesti uhrautuvasti puolustaneiden Soittorasia-pelaajien peittoihin.

Toinen erä päättyi lukemien valossa tasatulokseen, kun sekä Erä että Soittorasia onnistuivat kumpikin kahdesti maalinteossa. Erä oli ehtinyt siirtyä 4-0-johtoon Kasper Vainikan ja Tuomas Iiskolan osumilla, kunnes Soittorasia iski ottelun ensimmäiset osumansa. Ensin Juuso Keränen kuritti tapanilalaisia alivoimalla ja heti perään alivoiman päättyessä Jesse Turkka karkasi maalivahti Antti Kortetmaan syötöstä läpiajoon, josta syntyi 2-4-lukemat.

Päätöserässä liigajoukkueen rutiini oli kuitenkin Soittorasialle liikaa. Erä oli saanut erätauolla uuden hengen päälle ja ensimmäisten seitsemän minuutin aikana se iski johtolukemikseen 7-2. Maalinteossa onnistuivat Iiskola, Ossi Jalonen ja Aaro Koski. Soittorasia iski ottelun loppulukemiksi 3-7, kun peliä oli enää reilut kolme minuuttia jäljellä.

Voitolla Erä jatkaa Suomen Cupin 5. kierrokselle. Runkopäivä viidennen kierroksen peleille on 1. marraskuuta.

- Vastustaja oli todella hyvä tänään. Se puolusti joukkueena uhrautuvasti ja teki vaikeaksi meille päästä maalintekopaikkoihin. Heidän puolustustahdostaan mekin voimme ottaa oppia, Erän päävalmentaja Jyri Korsman sanoi ottelun jälkeen.

- Vastaiskuissa Soittorasia oli myös erittäin hyvä. Saamme kiittää maalivahti Kortelaista, että hän oli hereillä, kun puolet joukkueesta uinui pelin alussa. Vasta viimeisessä erässä meidän joukkue ryhdistäytyi ja hoiti homman kotiin, Korsman jatkoi.

Korsman kiitteli vuolaasti Tamppi Areenan tunnelmaa. Soittorasian fanit pitivät tunnelmaa yllä loppuun saakka.

- Oli todella hieno pelata! Sytytti, kun yleisöstä tuli vähän huutelua ja kotijoukkueelle kovaa kannustusta. Tällaista kaipaisi liigaankin enemmän. Vastustajasta jäi muutenkin erittäin hyvä kuva. Tämä on cupia parhaimmillaan, aina pitää lyödä sata lasiin, jos näistä haluaa mennä eteenpäin, Korsman päätti.

Erän urakka miesten Salibandyliigassa jatkuu maanantaina vierasottelulla lappeenrantalaista NST:tä vastaan. Seuraava kotiottelu pelataan keskiviikkona 28.10. klo 18.30 Vantaan Energia Areenalla, ja tuohon huippuotteluun Erän vieraaksi saapuu ehkä liigan kovin mestarisuosikki, tamperelainen Classic.

Erän Suomen Cup -matkan mahdollistaa Busmo!