Tapanilan Erä on tehnyt sopimuksen miesten Divarissa ihastuttaneen puolustajan Iiro Lankisen kanssa. Liigakarsintoihin yltäneen kuopiolaisen SB Welhojen tähtipelaaja tunnetaan taidokkaasta ja rohkeasta pelaamisestaan.

Miesten Salibandyliigan Tapanilan Erä ja puolustaja Iiro Lankinen ovat tehneet 1+1-vuotisen sopimuksen. Usean liigaseuran kiikareissa ollut Lankinen siirtyy Erään miesten Divarin SB Welhoista.

Lankinen tunnetaan taitavana pallollisena puolustajana, jonka rohkeat ja näyttävät yksilösuoritukset ovat ihastuttaneet Divari-katsojia. Päättyneellä kaudella Lankinen teki 25 runkosarjan ottelussa komeat tehopisteet 16+22=38. Hän oli joukkueensa kolmanneksi tehokkain pelaaja ja koko sarjan 25. tehokkain pelimies - puolustajan pelipaikastaan huolimatta.

Pudotuspeleissä meno ei hyytynyt, vaan Lankinen hurjasteli koko sarjan seitsemänneksi kovimmat playoff-tehopisteet. Kahdeksassa ottelussa syntyi neljä maalia ja viisi syöttöpistettä.

- Haimme joukkueeseen erityisesti pallollisesti vahvaa puolustajaa, sekä myös koppiin uutta verta. Lankisessa yhdistyvät nämä piirteet ja tässä kohtaa pelillinen rooli ja pelaajan osaaminen yhdistyivät hyvin. Iiro on osoittanut jo osaamisensa Divarissa usealla kaudella ja tavoittelee nyt urheilullisesti uutta askelta liigassa, mitä pyrimme tukemaan parhaamme mukaan, Tapanilan Erän urheilujohtaja Joonas Naava kuvailee.

Erän joukkue aloittaa tällä viikolla yhteisen taipaleensa kaudelle 2015-2016.

- Joukkueen kasaaminen on käytännössä lähes valmis ja tulemme tiedottamaan koko joukkueemme, kun toiminta pääsee alkamaan. Olen erittäin tyytyväinen ensi kauden ryhmään jo nyt, vaikka tästä se duuni vasta alkaakin, Naava kertoo.