Tapanilan Erän urakka miesten Salibandyliigassa jatkuu sunnuntaina klo 17.00 kuumalla vierasottelulla lähivuosien kestomenestyjää SPV:tä vastaan. Vaikka Erän pistepussi on karttunut vasta yhdellä pisteellä, ovat joukkueen esitykset olleet siinä määrin vakuuttavia, että reilun vuoden takainen tuplamestari on tänään kovilla.

- Joukkueen pelaaminen on parantunut koko ajan. Peli on aktiivista, vauhdikasta ja rohkeaa - ja sitä kautta myös maalipaikkoja tulee paljon. Niistä tekopaikoista kun laitetaan pallot pussiin, niin pisteitä tulee. Ei ole ollut syytä olla huolissaan, vaikka voitot vielä ovat antaneetkin odottaa, Erän päävalmentaja Petteri Bergman tuumii.

Seinäjoen Peliveljet voitti kaksi Suomen mestaruutta perätysten vuosina 2012 ja 2013. Viime keväänä joukkue kuitenkin kompuroi jo puolivälierissä Esport Oilersille.

- SPV on kokenut ja yhtenäinen ryhmä - hyvin rakennettu joukkue. Päävalmentaja Tommy Koposen pitkäjänteinen ja laadukas työ seurassa takaa sen, että Peliveljet on taas täysillä mukana taistelussa. Viime vuosi meni jättiläiseltä uinuessa, joten nälkää riittää sielläkin varmasti. Hieno matsi on tänään luvassa, Bergman kuvailee.

Erä matkustaa sunnuntain kamppailuun Seinäjoelle ilman maajoukkuetähteään Lauri Kapasta, joka yhä odottaa esikoisensa syntymää. Kapasen paikalla ykkösketjun vasemmassa laidassa viilettää viime kevään pudotuspelien maalipyssy Mikko Pasanen. Pasasen kanssa hyökkäävät Erän vaarallistakin vaarallisemmat junioritähdet Tuure Ailio ja Eero Nuutinen.

- Tuure on ollut vakuuttava sentteri kauden avauspeleissämme. Hänellä ja Eerolla on pitkä yhteinen historia, joten kavereiden ajatukset kentällä kulkevat kuin synkronoituna. Mikko pelasi huikeat pudotuspelit viime keväänä ja iski viidessä pelissä yhdeksän maalia Suomen mestari Happeen verkkoon. Tuuren molemmilta puolilta löytyy siis kelpo maaliruiskut tänään, Bergman kehuu.

Erän ja SPV:n välistä kamppailua voi jännittää suorana ISTV:n Sisäpiiri-palvelussa.

Ensi keskiviikkona Tapanilan Erä pelaa kauden toisen kotiottelunsa Vantaan Energia Areenalla. Kuumien paikalliskamppailujen teema jatkuu, kun vieraaksi saapuu Westend Indians. Tule tutustumaan Erän kehuttuun ottelutapahtumaan 1. lokakuuta klo 18.30!