Oman yhden kauden piste-ennätyksensä kolmessa kierroksessa rikkonut Aaron Fagerholm hyppää tänään Mosahallin kaukaloon NST:tä kaatamaan. Sen, onko hän vai jotkut muut kentällä heti aloitusvihellyksestä, äänestätte te.

Me soitimme Aaron Fagerholmille tänään klo 12 ja otimme selvää, mitä liigapelaajan matsipäivään kuuluu.

Näin:

- Aamulla olin pari tuntia koululla, joka alkoi kahdeksalta, Hankenilla kauppatieteitä opiskeleva Aaron Fagerholm kertoo.

- Herätys oli siis seitsemältä ja ennen lähtöä hyvä aamupala.

Lounaan opiskelija syö tietenkin opiskelijaruokalassa.

- Broilerinkoipia ja lohkoperunoita Yliopistonaukion UniCaféssa, ja sitten kotiin rauhoittumaan.

Ammattikiekkoilijan perinteisenä pelinalusrutiinina ovat kuulemma päiväunet, mutta salibandytaiturit ja lukumiehet ovat erikseen.

- Itse pyrin ottamaan pelipäivänä rennosti kotona esimerkiksi lueskelemalla kirjaa. Yleensä en hirveästi lue dekkareita, mutta parhaillaan olen koukussa Jo Nesbøn tuotantoon, ja juuri nyt on menossa Kakerlakkene (suomeksi Torakat).

Urheilijan energiankulutus kestää hyvin kaksi lämmintä ateriaa, ja tänään se toinen nautitaan kotona.

- Eilisestä jäänyttä pastakastiketta syön kahden - kolmen välillä.

Ottelu NST:tä vastaan vihelletään käyntiin klo 18, ja Erän joukkue kokoontuu Mosahallille klo 16 tienoilla.

- Pidetään joukkuepalaveri ja sitten vielä oma ketjun kanssa. Kertausta lähinnä, viikon varrella on jo tippunut tietoa vastustajasta. Isompi paketti katsottiin tiistaina, ja NST:n tekemisten pitäisi olla kyllä aika hyvin tiedossa. Sen kummempaa tarjoilua ei pelin alla enää ole, mutta yleensä saatan syödä puolikkaan banaanin tai vastaavaa.

Pelivire viimeistellään sitten kun jalat lähtevät liikkeelle.

- Alkulenkille perinteisesti Rosendahlin ja Sipilän kanssa. Mitään erityistä musiikkia ei alkulämpööni kuulu enkä muutenkaan ole musavastaava, joten valinnat ovat sitä, mitä tulee.