Kuva: Juhani Järvenpää

Tapanilan Erän miesten Salibandyliigan joukkue päätti sunnuntaina harjoituskautensa 6-4-voittoon turkulaisesta TPS:stä. Esitys ei ollut erityisen kaunis, mutta tapa jolla voitto raastettiin, kertoo sisukkaasta joukkueesta.

Tapanilan Erän salibandyjaoston Erä-päivän huipennuksena nähty Erän ja TPS:n liigamiehistöjen kohtaaminen alkoi vauhdikkaasti. Jos lauantaina Indiansia vastaan Erä oli avauskympin unessa, niin nyt unesta ei ollut tietoakaan. 

Pelikello oli tikittänyt vain 45 sekuntia, kun palloa oli kaivettu TPS-maalista jo kahdesti. Avausosumista vastasivat Tommi Rosendahl (10 sekunnin pelin jälkeen) ja Aaro Koski. Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin Erän kolmen maalin johdossa, kun Mikko Jolma ja Riku Holopainen nakuttelivat TPS-puolustuksen halki ajassa 13.23.

Toinen erä olikin sitten sysisynkkä kotijoukkueelta. TPS sai 1-3-kavennuksestaan lisää virtaa, kun taas pitkä leiriviikonloppu alkoi näkyä sinisten otteista. Toinen erä ei tuonut tapanilalaisille onnistumisia, vaan maaleista vastasi TPS. Yhtäkkiä peli oli kääntynyt vieraille, kun Topi Kanerviston napakka kuti ohitti Teemu Kortelaisen 3-4-lukemien merkiksi ajassa 39.15.

Vaikka erätauolle lähdettiin alavireisessä tunnelmassa, saapui kolmanteen erään taisteleva Erä. TPS sinnitteli johdossa erän puoliväliin saakka ,kunnes sitkeästi taistellut Perttu Puska punnersi laidasta läpi ja laukoi lukemat 4-4:ään. Erän kohentunut taisteluilme palkittiin, kun harjoituspeleissä edukseen esiintynyt puolustajajätti Ilkka Koski laukoi ottelun voittomaalin. Kosken kuti pomppi verkon perukoille vajaat kolme minuuttia ennen päätössummeria.

Kesäkuussa vuoden nuorena helsinkiläisurheilijana palkittu Riku Holopainen sai kunnian sivaltaa 6-4-loppunumerot tyhjään TPS-maaliin Mikko Pasasen ja Tommi Rosendahlin esityöstä.

- Nyt vedetään pari päivää henkeä. On ollut todella raskas viikonloppu ja se näkyi meidän pelissä tänään. Saatiin hyvä startti, sitten toinen erä oltiin aivan hukassa ja kolmanteen tehtiin aivan mieletön tasonnosto. Se tasonnosto ei tullut taidolla tai pelisuunnitelmalla, se tuli tahdolla ja asenteella. Siitä tästä ryhmässä on alkavalla kaudella kyse, Erän päävalmentaja Jyri Korsman myhäili ottelun jälkeen.

- Harjoituskausi on mennyt suunnitelmien mukaan. Olemme menneet askel askeleelta eteenpäin. Homma ei missään nimessä ole valmis, eikä varmasti ole ennen kevättä, mutta juna on mennyt oikeaan suuntaan, Korsman jatkoi.

Erän urakka Salibandyliigan runkosarjassa alkaa perjantaina 18. syyskuuta kotiottelulla sarjanousija M-Teamia vastaan. Korsman laskee jo tunteja hetkeen, kun kello lyö Vantaan Energia Areenalla 18.30 ja tuomari puhaltaa kauden avausottelun käyntiin.

- Aivan mielettömän upea alku kaudelle on luvassa. Sarjanousija tulee varmasti nälkäisenä, joten pääsemme heti mittaamaan tasomme ja katsomaan, miltä peli näyttää kotisalissa. Tämän TPS-pelin taisteluvoiton jälkeen voi ylpeänä lähteä kauden avausotteluun, Korsman summasi.

KATSO MYÖS: Juhani Järvenpään hienoja ottelukuvia TPS-taistosta voit katsoa täältä.

Varmista paikkasi Salibandyliigan parhaissa ottelutapahtumissa - hanki kausikortti nyt!