Erän taistelussa Helsingin herruudesta SSV:tä vastaan oli paljon hyvää, mutta yhtä uupui. Oma pallollinen peli ei riittänyt tänään murtamaan terävästi liikkuneiden Viikinkien puolustusta, joten pisteet menivät naapuriin tuloksella 4-7 (0-3, 1-1, 3-3).

Ratkaiseva ero repesi heti ensimmäisessä erässä, jossa kumpikin oli pitävinään vuoroon palloa, mutta maaleja tekivät vain valkopaitaiset vieraat. SSV:n hyvin kasassa pysynyt elastinen viisikko jätti Erän ilman ensimmäistäkään laadukasta vetopaikkaa, mutta Erän maalin kulmille niitä jäi. Ei siis ihme, että SSV johti ensimmäisellä tauolla 0-3 Juho Järvisen osuttua kahdesti ja Miko Kailialan kerran.

Toinen erä alkoi eräläisittäin mainiosti, kun Mikko Pasanen huudatti liki 500-päistä yleisöä kiskaisemalla pallon Henri Toivoniemen maalin yläkulmaan. Aina tärkeä seuraava vaihto ei kuitenkaan sujunut yhtä hyvin: Kuuluttaja oli vasta mehuttamassa Pasasen maalia kun toisessa päässä nousivat jo vieraiden kädet.

Takaisku Erälle oli toisessa erässä myös Jussi Kosolan loukkaantuminen. "Luimu" ontui jalka paketoituna pukuhuoneeseen eikä enää palannut kaukaloon.

Sinisten toinen maali syntyi päätöserässä ylivoimalla Eero Nuutisen kiskaistessa yllättävän maanuoliaisen etualakulmaan. Osuma oli juniorille jo kauden neljästoista miesten pääsarjassa. Heti perään iski kuitenkin Harri Forsten.  Maali oli tänään 300. liigaottelunsa pelanneen tohtorin 400. pääsarjapiste, mikä kirvoitti asiantuntevalta eräläisyleisöltä ansaitut aplodit.

Vieraat karkasivat kolmannessa erässä hetkeksi jo viiden maalin johtoon ennen kuin Erä kohensi illan jälkimakua laukomalla ottelun viimeiset kaksi maalia. Tuomas Iiskola päätti ylivoimahyökkäyksen takkaan poikkisyöttöön juuri ennen maalia, ja Aaron Fagerholm sai sivaltaa antaumuksella kauden 15. maalinsa. SSV:n saatua jäähyn räpsähti Henri Toivoniemen takana vielä kerran kun Tuomas Iiskolan ruoska puhui kuvion alimman miehen paikalta.

Päätöserän kohokohtiin kuului myös Markus Laakson torjunta, jolla hän ryösti Juho Järviseltä varman maalin. Nuorukainen torjui muutenkin varmasti läpi ottelun ja piti Erää pystyssä illan heikoimmilla hetkillä

Paikallisottelua jännitti Mosahallissa mukavasti 483 katsojaa, ja samalla alkoi myös uusi aika Erän esittäessä ottelun suorana selostettuna verkkolähetyksenä.

Erän taistelu play off -paikasta jatkuu heti perjantaina klo 18 Tapiolan Urheiluhallissa Oilersin vieraana. Erän seuraava kotiottelu on 8. helmikuuta Mosahallissa pelattava Erä - OLS.