Kuva: Juhani Järvenpää

Tapanilan Erän ykkössentteri Tommi Rosendahl palasi ryminällä loukkaantumisen jälkeen kaukaloon, mutta siihen Erän ilonaiheet jäivätkin keskiviikon paikallistaistossa Viikinkejä vastaan. Päätöserän musta alku takasi sen, että vieraat poistuivat kaukalosta lopulta voittajina 11-4-lukemin.

Huippuvireessä kauden kaksi ensimmäistä peliä ennen loukkaantumistaan pelannut Tommi Rosendahl palasi pyörittämään Erän ykkösviisikon peliä isännän ottein. Rosendahl iski heti paluuottelussaan tehot 2+1, mutta joukkueena tapanilalaiset kokivat tylyn tappion yli 800-päisen kotiyleisön edessä.

Ottelun alku oli vauhdikasta ja taistelevaa peliä molemmilta joukkueilta, mutta suurin ero ryhmien välille tuli viimeistelyn tehokkuudesta. Siinä missä Erän kudit pysähtyivät tolppiin tai Viikinkien maalivahtiin Santtu Strandbergiin, käyttivät vieraat lähes kaikki maalipaikkansa kylmän viileästi. Ensimmäinen erä meni vieraille 3-0-lukemin.

Toisessa erässä kotijoukkue piristyi huomattavasti ja nopeaan tahtiin Erä kiri tilanteeksi 2-3. Sen jälkeen illan kapellimestariksi nousi kuitenkin kokenut Harri Forsten, joka neljällä osumallaan siivitti vieraat voittoon. Päätöserään lähdettiin vielä kohtuullisista takaa-ajoasemista, kun Forstenin illan kolmas osuma vei pelin erätauolle 2-5-tilanteessa.

Päätöserän alussa Erä sortui kuitenkin helppoihin virheisiin, joista vastustaja rokotti tylysti. Reilun viiden minuutin pelin jälkeen peli oli jo 2-9-lukemissa. Tommi Rosendahlin taidonnäytteet nostivat vielä Erän kirihaluja kahden maalin myötä, mutta Miko Kailiala osui vastaavasti kahdesti vielä vieraille.

- Kaveri oli tuon verran parempi ja sehän tässä ottaa päähän. Seitsemällä maalilla kun häviää, niin ei voi olla tyytyväinen, Rosendahl totesi ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa.

Erän valmentaja Tomi Rastas oli tähtipelaajan kanssa samoilla linjoilla.

- Paljon tuli henkilökohtaisia virheitä kentällä. Varmaan neljään maaliin ratkaiseva syöttö tuli meidän pelaajan lavasta. Keskialueen pelaaminen oli myös aivan erilaista kuin mitä sen pitäisi olla. Pyörittiin paljon keskialueella ja hakattiin siinä päätä seinään. Ei saatu vastustajan karvausta murrettua sillä tavalla kuin olisi haluttu. Tänään olimme todella heikkoja. Vastustaja oli jokaisessa asiassa parempi, Rastas totesi.

Erän urakka miesten Salibandyliigassa jatkuu lauantaina, kun joukkue matkustaa Jyväskylään Happeen vieraaksi. Seuraava kotiottelu pelataan perjantaina 27. marraskuuta, jolloin Vantaan Energia Areenalle saapuu raumalainen SalBa.

Katso Erä-Viikingit-ottelun tilastot tästä