Tapanilan Erän superviikonloppu ei tuonut joukkueelle pisteitä miesten Salibandyliigassa, kun sininen pyörremyrsky kärsi niukat tappiot niin Oilersille kuin SPV:llekin. 

Tappioista huolimatta Erän pelissä oli paljon hyvää. Joukkue osoitti, että se pystyy jo nyt kunnolla haastamaan liigan kärkeen povatut joukkueet. 

- Aina pitää nähdä myös tulosten taakse. Lähtökohdat huomioiden isossa kuvassa tärkeintä on, että joukkueemme toiminta kehittyy kokonaisvaltaisesti koko ajan, päävalmentaja Petteri Bergman pohti maanantaina viikonlopun antia.

 - Tämä on projekti, jonka kaikki toiminta tähtää siihen että ennemmin tai myöhemmin haluamme voittaa isosti. Tällöin meidän pitää olla riittävän vahvoja niin fyysisesti, henkisesti kuin lajitaidollisestikin, Bergman jatkoi.

 Joukkueen taisteluilmeen lisäksi Pasilan Urheiluhallin ja sunnuntaina myös Ylen TV2:n yleisö sai ihmetellä vasta 16-vuotiaan Eero Nuutisen vakuuttavaa esitystä. Ennakkoluulottomasti isoja miehiä kaksinkamppailuissa haastanut nuorukainen iski maalin molemmissa viikonlopun otteluissa. 

- Eero on hieno nuori herrasmies, jonka iloisuus, positiivisuus ja vilpittömyys valloittavat kenet tahansa. Hän on tervepäinen kaveri, joka ei kentällä kuvia kumartele, vaan haastaa hyvällä liikkeellään ja periksi antamattomalla asenteellaan kenet vain, Bergman kehui. 

Nuutisen väläytykset kentällä toivat mieleen muistoja yli kymmenen vuoden takaa, kun nykyään Sveitsissä pelaava maajoukkuetähti Lauri Kapanen ihastutti Erän paidassa nuorena miehenä.

 - Nuutinen ja Kapanen ovat salibandypelaajina ja ihmisinä erilaisia, mutta tärkein yhdistävä tekijä löytyy halusta ja motivaatiosta kehittyä ja kasvaa urheilijana, Bergman arvioi.

Viikonlopun taisteluilmeen ruumiillistuma oli puolustaja Janne Salonen, joka toteuttaa kentällä sinistä pyörremyrskyä pyyteettömästi illasta toiseen. Oilersia ja SPV:tä vastaan Salonen oli jatkuvasti kentällä pitämässä vastustajat kaukana maalipaikoista, mutta myös iskemässä tärkeitä maaleja. 

Oilers-ottelussa Salonen iski komealla tahtomaalilla Erän 5-5-tasatilanteeseen, sunnuntaina SPV:tä vastaan hän huhki hikipisaroista välittämättä, kun seinäjokiset pyörittivät päätöserässä viisi minuuttia ylivoimalla.

- Janne omaa valtavan voitontahdon ja lienee koko sarjan nopeimpia pelaajia. Aivan sama onko kyseessä ottelua tai harjoitukset, niin Janne ottaa aina itsestään 100 prosenttia irti. Hän kotiutunut siniseen yhteisöömme erinomaisesti. 

Erän viikonlopun pirteiden otteiden arvoa lisää se, että nuori joukkue ei jäänyt murehtimaan turhia, vaikka lauantain jälkeen kokoonpanosta putosi tärkeitä pelaajia loukkaantumisten takia. Pistepörssikärki Tuomas Iiskola ja puolustaja Ilkka Koski eivät sunnuntaina pystyneet SPV:tä vastaan pelaamaan, kun Oilers-ottelussa sattui ja tapahtui. 

- Kolhuja tulee matkan varrella ja niillä pelataan mitä käytettävissä on. Hyviä pelimiehiä löytyy tarvittaessa lisää seuran A- ja B-nuorista, joten siinä mielessä tilanne on hyvä, Bergman muistutti. 

Tapanilan Erän liigakausi jatkuu maajoukkuetauon jälkeen 10. marraskuuta, jolloin Erä ja SPV kohtaavat heti toistamiseen. Tällä kertaa ottelu pelataan Seinäjoella. Seuraava kotiottelu on 16. marraskuuta pelattava kamppailu Kooveeta vastaan. Pasilan Urheiluhallissa pelattava ottelu on myös Erän 80-vuotisjuhlaottelu.