Kuva: Tapanilan Erä pelasi Salibandyliigan finaaleja Energia Areenalla kaudella 2009-2010.

Tapanilan Erän miesten Salibandyliigan joukkue pelaa ensi kauden kotiottelunsa Vantaan Energia Areenalla. 

- Mosalla pelaaminen ei enää tarjonnut meille kehittymismahdollisuuksia. Olemme panostaneet vahvasti tiedottamiseen ja lähteneet kehittämään ottelutapahtumakonseptiamme, joten haluamme myös kasvattaa samalla yleisömääriämme huippusalibandyn ansaitsemalle tasolle, Erän lajipäällikkö Jari Oksanen kertoo.

Suurempi kotihalli ja huippuluokan olosuhteet ammattilaistason oheispalveluineen tulevat ensi kaudella tarjoamaan aiempaa enemmän elämyksiä salibandyn ystäville.

Energia Areena on Suomen paras sisäpalloiluun tarkoitettu areena. Olosuhteet ovat siellä huippuluokkaa sekä peruskatsojalle että VIP-katsojille. Helsingissä ei ikävä kyllä ole tarjolla vastaavia olosuhteita huippusalibandyn pelaamiseen, Oksanen muistuttaa.

Viime kaudella Erä pelasi käytännössä puolet kaudesta Mosahallissa ja toisen puolikkaan Pasilan Urheiluhallissa. Sekä seuran että fanien kannalta kiinteä kotipesä on tärkeä elementti tulevaisuuden rakentamisessa.

- Tulemme panostamaan markkinointiin ja erilaisiin tapahtumiin ensi kaudella paljon ja haluamme samalla näkyä myös Vantalla, jossa pelit pelataan. Erän juuret ovat aina Tapanilassa, mutta olemme paisuneet lähes 1600 jäsenen valtavaksi seuraksi, joka vaikuttaa jo koko pääkaupunkiseudun alueella.

- Vahva toiveemme on, että salibandyihmiset lähtevät ensi kaudella joukolla liikkeelle katsomaan huippusalibandya huippuolosuhteisiin. On yhteinen tavoite salibandyihmisille, että saamme yleisömäärät nostettua kattoon. Näin salibandyn arvostus huippu-urheiluna kasvaa myös tällä saralla, toiminnallisesti olemme jo huippu-urheilua, Oksanen päättää.

Erä hyvästelee perinteisen Mosan jäähyväisottelussa alkavalla kaudella. Ottelu julkistetaan myöhemmin.