Tapanilan Erän taistelu Salibandyliigan pudotuspelipaikasta jatkuu keskiviikkona kuumalla vierasottelulla Turkuun. Erä saa vastaansa TPS:n, joka vielä ennen illan ottelua on kiinni sarjan viimeisessä pudotuspelipaikassa kahden pisteen erolla helsinkiläisiin.

Erälle vierasvoitto olisi keskiviikkona muutenkin tavallista maukkaampi, sillä edellisestä onnistuneesta ryöstöretkestä on aikaa. Viimeksi tapanilalaiset poistuivat vieraspelistä voittajina syyskuussa.

- Peli on molemmille joukkueille tärkeä ja varmasti Turussa kohtaavat hyvin latautuneet ja valmistautuneet joukkueet. Meillä on viimeisestä vierasvoitosta kulunut aikamoinen tovi, joten tätä surullista tilastoa lähdetään parantamaan,  Erän valmentaja Tomi Rastas kuvailee.

- Pientä viilausta ollaan tehty otteluihin valmistautumisessa ja pyritty muutenkin vähän muuttamaan rutiineja, toivottavasti saadaan näillä muutoksilla joukkueen lataus oikeanlaiseksi myös vieraspeleihin, Rastas jatkaa.

Erä on esiintynyt kuluvalla kaudella paikoittain niin edukseen, että on pienoinen ihme, ettei joukkue paistattele runkosarjan ylemmillä sijoilla.

- Nuorella joukkueella ovat otteet heilahdelleet erästä toiseen liikaa. Joukkueella on kuitenkin ollut paljon hyviä hetkiä ja mikäli saamme otteisiin lisää tasaisuutta, rupeaa pistesaldokin kasvamaan. Monet tappioista ovat olleet ns. maalin pelejä, jotka ovat jatkossa käännettävissä voitoiksi, Rastas muistuttaa.

TPS ja Erä kohtasivat Mosalla lokakuussa. Tuolloin sininen pyörremyrsky ryöpytti turkulaisia maalein 9-4.

- Pitkän matkan ovat molemmat joukkueet kulkeneet edellisen kohtaamisen jälkeen ja peli on mennyt eteenpäin. Viimeksi Tepsille annettiin kova paine, eikä päästetty heitä pelaamaan pallollisesti omilla vahvuuksillaan, katsotaan millaisia lääkkeitä nyt keksitään, Rastas virnistää.

Kokoonpanon puolesta Erällä ei ole valittamista. Tärkeitä palasia on saatu sairastuvalta takaisin kaukaloon, joten täysi bussi matkustaa kohti Turkua.

- Joukkueen terveystilanne näyttää oikein hyvältä ja Turkuun lähtee täysi rosteri. Pientä flunssaa on tosin ollut viime aikoina liikkeellä, mutta se kuuluu vuodenaikaan nähden asiaan, Rastas päättää.

Tapanilan Erän seuraava kotiottelu pelataan Mosalla 22. tammikuuta. Kannattaa merkata päivä kalenteriin jo nyt, sillä tuolloin pelataan kuumaakin kuumempi paikalliskamppailu SSV:tä vastaan.