Tapanilan Erä SB Vantaa käyvät uudenlaiseen yhteistyöhön: SB Vantaa junioreineen on osa Salibandyliigan kotiottelunsa Vantaan Energia Areenalla pelaavan helsinkiläisen Erän ottelutapahtumia. Yhteinen kausi alkaa tänä iltana huippuottelulla Erä - Esport Oilers.

SB Vantaa on mukana kaikissa Erän Salibandyliigan arkipeleissä, ja joukkueiden juniorit kohtaavat niiden yhteydessä näytösotteluissa.
-  Lisäksi SB Vantaan junnut ja toimihenkilöt pääsevät Energia Areenalla pelattaviin otteluihin erikoishintaan jäsenkorttia näyttämällä. Illan Oilers-otteluun ollaan sovittu pääsy jäsenkortilla maksutta, SB Vantaan puheenjohtaja Riitta Hellgren kertoo.

Erän ja SB Vantaan yhteistyön takana on myös yhteinen ongelma eli kenttien niukkuus. Erän kotipelit upealla areenalla niistävät samalla otteluilloilta SB Vantaan harjoitusvuoroja, ja Erä haluaa kompensoida menetystä niin paljon kuin vain mahdollista.
- Pelatessamme kotiottelumme Vantaalla haluamme tuoda samalla mukanamme muutakin, Tapanilan Erän urheilujohtaja Joonas Naava painottaa.
- Vaikka Salibandyliigassa ei tällä hetkellä ole vantaalaista miesten joukkuetta, alueella on mahtava salibandyperinne aina Suomen mestaruuksiin saakka. Olemme tehneet maajoukkuehyökkääjä Lauri Kapasen (kuvassa maajoukkuepaidassa Vantaan Energia Areenalla) johdolla koulukiertueita lajin esittelemiseksi sekä Helsingissä että Vantaalla, ja täällä on luontevaa, että lajista innostuvat hakeutuvat mukaan SB Vantaan toimintaan. Kotiotteluissamme onkin SB Vantaan esittelyä toiminnasta kiinnostuneille, Naava lisää.

Tapanilan Erä tekee ottelujärjestelyissään yhteistyötä myös Vantaan Energia Areenalla käsipalloa pelaavan Atlaksen kanssa.

SB Vantaa on yli 1300 jäsenellään Länsi-Vantaan johtava salibandyseura, jolla on useita kymmeniä juniorien ja aikuisten joukkueita. SB Vantaan naisten edustusjoukkue pelaa naisten Salibandyliigassa ja miesten edustusjoukkue II divisioonassa. SB Vantaa syntyi vuonna 2000 Hämeenkylän Pyrinnön ja Etelä-Vantaan Viikinkien yhdistäessä toimintansa. SB Vantaan sivuille

Erän perinteinen Tapanilan Mosahalli on 500 katsojapaikkoineen käynyt liigatasolle ahtaaksi, ja viime kaudella Erä pelasi Pasilan Urheiluhallissa. Se ei kuitenkaan tarjonnut riittävän hyviä puitteita, ja täksi kaudeksi Erä siirtyyiVantaan Energia Areenalle, jossa joukkue pelasi jo muun muassa Salibandyliigan loppuotteluita keväällä 2010.

Lue Erän uudesta kotiareenasta myös Vantaan Sanomista