Tapanilan Erän matka kohti miesten Salibandyliigan superfinaalia alkaa perjantaina 18. syyskuuta klo 19.00, kun Vantaan Energia Areenalle saapuu sarjanousija M-Team. Kokosimme listan pelaajista, joita kannattaa erityisesti seurata avausottelussa.

Tapanilan Erä, koko ykkösviisikko

Kuva: Juhani Järvenpää

Erän ykkösviisikosta ei puutu taitoa ja kokemusta. Maajoukkueen ykkösketjun laitahyökkääjä Lauri Kapanen on saanut harjoituskaudella rinnalleen kovia pelimiehiä, kun taitava keskushyokkääjä Tommi Rosendahl ja kesän huippuhankinta Perttu Puska muodostavat kärkikolmikon. Ja kun takalinjoilla häärii maajoukkuepuolustaja Tommi Aro ja nuorta nälkää edustava "Hollolan härkä", isokokoinen Ossi Jalonen, on vaarallisiin suorituksiin pystyvä keitos valmis. Tällä viisikolla pallo liikkuu nopeasti ja usein yhdellä kosketuksella pelaajalta toiselle. Ja jos vastustajalla on pallo, ei viisikko anna vihulaiselle sekuntiakaan ylimääräistä aikaa, vaan iskee yleisen syyttäjän lailla heti kimppuun.

Tapanilan Erä, # 2 Ilkka Koski

Kuva: Juhani Järvenpää

Ulottuva ja isokokoinen, silti näppäräkätinen Ilkka Koski on ollut Erän harjoitusottelukauden valopilkku. Puolustaja on pelannut puolustustehtävät virheittä ja noussut hyökkäyspelissä yhdeksi sinisten vaarallisimmista pelaajista. Kosken tulinen rannelaukaus yllätti harjoitusotteluissa monet. Viuhuva laukaus painui usein jo puolesta kentästä vastustamattomasti verkon perukoille.

Tapanilan Erä, # 49 Iiro Lankinen

Iiro Lankista tituleerattiin viime kaudella Divarin parhaaksi pakiksi. Nyt savolainen on saapunut stadiin ja liigaympyröihin sillä asenteella, että miehestä puhutaan kauden päätteeksi myös liigan parhaana puolustajana. Lankisen pelissä ihastuttaa nimenomaan asenne. Ensimmäisessä liiga-ajan haastattelussaan Lankinen painotti, että hän ei tule liigaan välttelemään virheitä, vaan pelaamaan omilla vahvuuksillaan ja sen myös harjoitusottelut ovat osoittaneet. Kuuluisien "maaneulojen" lisäksi Czech Openissa nähtiin jo muun muassa ilmaveivimaali. Vain aika näyttää, mihin kaikkeen Lankinen liigayleisön edessä yltää.

M-Team, # 8 Riku Reunamäki

Sarjanousijan kapteeni on pitkään ollut Divarin huippunimiä. Seuran valmennuspäällikkönä työskentelevä hyökkääjä on ykkösviisikon vasen laitahyökkääjä, joka hakeutuu terävästi ja yllättäen tekopaikkoihin. Rightin puolelta laukova Reunamäki on ollut joukkueensa tehokkain pelaaja.

M-Team, # 97 Janne Makkonen


Moni tuntee Janne Makkosen hienoista urheiluvideoista (NHL, Salibandyliiga) YouTubessa, mutta osaa mies leikkaamisen lisäksi myös itsekin pelata. Iskee hanakasti maaleja M-Teamin ykkösketjussa.

M-Team, # 30 Petri Lesch


Erän Iiro Lankisen entinen seurakaveri Kuopiosta torjuu nyt palloja M-Teamin maalilla. Vuoden 2003 nuorten maailmanmestari on pienikokoinen, mutta todella vikkelästi liikkuva maalivahti.