Maalivahti Teemu Kortelainen oli kaukalon tärkein pelaaja, kun Tapanilan Erä otti sunnuntaina kauden avausvoittonsa kukistamalla Salibandyliigan ehdottomiin mestarisuosikkeihin lukeutuvan SPV:n. Kortelainen venyi pallon tielle 33 kertaa.

 - Peli näytti varmasti maalivahdille yhtä hyvältä kuin katsomosta, mutta toki parannettavaa jäi meille seuraaviinkin peleihin. Puolustusasenne oli kyllä huomattavasti parempaa kuin Oilers-pelissä ja maalintekokin onnistui paremmin tänään, Kortelainen tuumi kamppailun jälkeen.

SPV:llä oli etenkin ottelun ensimmäisessä ja toisessa erässä paikkoja ottaa kamppailu haltuunsa, kun Erä joutui pelaamaan toistuvasti alivoimalla. Alivoimanelikot rehkivät kuitenkin virheettömästi ja viimeisenä lukkona Kortelainen koppasi loput tilanteet hanskoihinsa.

- Aika vaisu oli vastustaja, mutta pakko kyllä myös kiittää jätkiä loistavista peitoista ja taistelutahdosta. Kyllähän ensimmäisen maalin jälkeen alkoi vetoja tulemaan enemmän, Kortelainen kuvaili iltapuhdetta. 
 
Kortelainen piti SPV:n yli 53 minuutin ajan maaleitta. Kotijoukkue pyrki kamppailun edetessä tulemaan entistä enemmän veskarin iholle horjuuttaakseen Erä-vahdin virettä, mutta tuloksetta.
 
- Kyllä siellä aina kaikenlaista kuulee yleisöstä ja vastustajan pelaajilta, mutta harvoin niihin mitään tulee vastailtua. Yrittää vaan keskittyä siihen pallojen kiinni ottamiseen, sen takia siellä kentällä kuitenkin ollaan.
 
- Viime kaudet on tehty aika kovasti hommia niin fysiikan kun pääkopan kanssa. Ihan kiva, että alkaa näkymään myös kentällä tuo raataminen. Iso kiitos kuuluu Sveitsiin, missä sain tehdä töitä loistavan maalivahtivalmentajan kanssa, eli terveisiä sinne myös, Kortelainen kehui.
 
Sveitsin pääsarjan Rychenbergissä vielä viime kaudella torjunut Kortelainen on kantanut päävastuun Erän maalilla kauden neljässä ensimmäisessä ottelussa. Nuori Markus Laakso, Erän viime kauden ykkösmaalivahti, pitää kuitenkin huolta siitä, että Kortelainenkin joutuu painamaan hommia pitääkseen asemansa.
 
- Kilpailu on ollut kovaa kauden alusta asti ja ihan hyvässä hengessä ollaan Maken kanssa ykkösvahdin paikasta kilpailtu. Kummatkin haluaa voittaa ja auttaa joukkuetta. Pitää yrittää vain antaa se 100 prosenttia niin treeneissä kuin peleissäkin ja toivoa, että se riittää. Päätöksen pelaavasta veskarista tekee onneksi kuitenkin valmentaja, Kortelainen mietti.
 
Keskiviikkona Erä lähtee rakentelemaan voittoputkea uudessa kotihallissa Vantaan Energia Areenalla, kun joukkue kohtaa kuumassa paikallistaistossa viime kauden yllättäjän Westend Indiansin. 
 
- Hienoa päästä taas kotiareenalle pelaamaan! Ensimmäinen peli ei mennyt tuloksellisesti parhaiten, mutta Indiansia vastaan tulee varmasti tiukka ja tulinen vääntö. Vastustajalla on paljon nuoria, nälkäisiä ja pirun taitavia pelaajia joukkue täynnä. Toivottavasti saataisiin paljon jengiä katsomoon ja otettua se kauden ensimmäinen kotivoitto.
 
Tapanilan Erän ja Indiansin välinen Salibandyliigan ottelu pelataan Vantaan Energia Areenalla keskiviikkona 1. lokakuuta klo 18.30. Tervetuloa nauttimaan huippusalibandysta huippuolosuhteissa, upeaan tapahtumaan paketoituna!