Tapanilan Erä isännöi tulevana viikonloppuna Pasilassa kahta Salibandyliigan huippujoukkuetta, kun lauantaina ja sunnuntaina vastaan asettuvat järjestyksessä Esport Oilers ja Seinäjoen Peliveljet. 

- Se on pelaajan juhlaviikonloppu, kaksi kovaa ottelua luvassa. Molemmat joukkueet ovat liikkuvia ja vahvoja ryhmiä. SPV:lle on jopa Suomen mestaruutta povattu, joten mahtava viikonloppu siis tulossa. Pelit vaativat meiltä paljon, mutta sen eteen tehdään töitäkin, Tapanilan Erän puolustaja Janne Salonen sanoo. 

Viime lauantaina Erän nuori joukkue maksoi vielä oppirahoja, kun 2000-luvun menestynein salibandyseura SSV jyräsi tapanilalaisten uinuessa tavoittamaan johtoon. Vaikka Erä siirtyi SSV:tä vastaan kolmannessa erässä kuskin paikalle, osoitti kamppailu ettei liigan kärkijoukkueita vastaan voi antaa tasoitusta ihailemalla vastustajan maajoukkuetähtiä. 

- Kaikki lähtee tulevana viikonloppuna siitä, että oma peli on saatava heti toimimaan. Kolmas erä oli osviittaa siitä, mitä me osaamme. Meidän on pidettävä palloa, eikä luovuta siitä helposti. On helpompi puolustaa, kun oma joukkue pitää palloa. SSV pääsi kaksi ensimmäistä erää juoksuttamaan meitä ja se näkyi silloin tuloksessa, Salonen kertaa. 

- SPV:llä on kokeneita ja fyysisiä pelimiehiä, Kohosen Mikkoa ja Sami Koskea. Oilersilla puolestaan Wardin veljekset. Turha niitä on lähteä pelkäämään. Meidän pitää toteuttaa omaa pelisuunnitelmaamme. Oma asenne vain kohdalleen. Irtopalloja on nyt voitettava, Salonen linjaa. 

Numerolla 89 kaukalossa pyörremyrskyn lailla rynnivä Salonen vastaa osaltaan siitä, ettei Erän päädyssä tehdä tuhmuuksia. 

- Kyllä se aina sytyttää, kun maajoukkueäijää on vastassa. Sytyn aina, kun pääsee näyttämään sitä omaa osaamista ja fyysisyyttä puolustuspelissä, Salonen sanoo. 

Pilke silmäkulmassa Salonen lähettää myös terveiset Espooseen ja Seinäjoelle. Kaukalossa on vain yksi sheriffi - ja se on Salonen. 

- Älkää tulko meidän veskarin sormille, muuten sattuu, Salonen nauraa.