Tapanilan Erä kohtaa perjantai-illan kuumassa Salibandyliigan taistossa lappeenrantalaisen NST:n. Erän päävalmentaja odottaa joukoiltaan nousujohteisten otteiden ja voittoputken jatkamista.

Erän päävalmentaja Petteri Bergman johdattaa sinisen pyörremyrskyn kahden ottelun voittoputkessa kaatamaan nöyryyttä, sisua ja tahtoa - NST:tä.  Joukkueiden kuntokäyrät osoittavat eri suuntiin, sillä kahdella voitolla kautensa avanneet lappeenrantalaiset ovat poistuneet kahdesta edellisestä ottelustaan tappio niskassaan.

- Kyllähän tällainen rytinä ja ryske sopii hyvin toimii teemaksi. Laatikossa mennään kovaa ja siellä on nippu takiaisia vastassa. Pitää olla valmis painimaan ja vääntämään. Kunnon iltapuhde on luvassa, päävalmentaja Bergman sanoo.

Erä aloitti kautensa pelaamalla viisi ottelua lähes perätysten. Saldoksi on kertynyt tähän mennessä kaksi voittoa, yksi tasapeli ja kaksi tappiota, mutta suunta on koko ajan ollut ylöspäin.

- Pitkään ollaan tehty töitä ja suunta on nousujohteinen. On tärkeää, että homma kehittyy. Meillä oli tiukka alkuohjelma, eli viisi peliä puoleentoista viikkoon. Toisaalta oli tietyllä tavalla hyväkin saada tällainen rytmi alkuun. Päästiin näkemään, miten ryhmä reagoi, kun pelataan lähes joka toinen päivä. Erilaisia asioita päästiin kokeilemaan.

- Pelillisesti ollaan menty paljon eteenpäin. Hyvin mielin pääsemme jatkamaan tästä eteenpäin.

"Edellisestä pelistä pitää parantaa"

Viiden ensimmäisen ottelun aikana Erä on pelannut viihdyttävää, aktiivista, vauhdikasta ja rohkeaa salibandya. Päävalmentaja Bergman on pitänyt näkemästään, mutta jatkossa pallon pitäisi löytää tiensä vastustajan maaliverkkoon entistä useammin. 

- Tehokkuudessa on ollut parantamisen varaa. Esimerkiksi kauden avauspeliä OLS:ia vastaan hallittiin, mutta mistään ei saatu sisään. Jonkin verran vielä pallollisessa pelissä ajaudutaan laitoihin, kun pitäisi olla liikettä, päästä sektoriin ja olla sitten tehokkaampia siellä. 

- Olemme tällä kaudella pyrkineet antamaan pallolliselle pelille enemmän aikaa kuin aikaisemmilla kausilla. Kun pallollista peliä lähtee kehittämään, ei se ole viikon parin juttu. Pienin askelin mennään, että saadaan tietyt raamit kasaan. Sen jälkeen pitää muistaa, että annetaan myös luovuudelle tilaa. Ei pidä tappaa niitä äidinmaidosta saatuja juttuja, Bergman muistuttaa.

Hyökkäyksen takana Erällä on ollut paljon ilon aiheita. Esimerkiksi ryöstöretki Seinäjoelle ja voitto SPV:stä osoittivat, että puolustus- ja maalivahtipeli alkavat olla uomissaan.

- Kortelaisen viimeisin näyttö on edellisestä pelistä yli 90 prosentin torjuntaprosentti. Siellä on hyvä tilanne. Puolustuksen pelitapaakin olemme muuttaneet jonkin verran. Sitä kautta tulee vielä jonkin verran lukuvirheitä ja mennään välillä hölmösti tilanteisiin. Nuo yksittäiset tapaukset ovat toisaalta niin räikeitä virheitä, että ne on helppo karsia pelistä, Bergman tuumaa.

Perjantaille Bergmanilla on yksi toive, jonka kautta myös voittoputki saa jatkoa. 

- Edellisestä pelistä pitää parantaa, se on tärkein juttu.

- NST on hyvä mittari, jos mietitään mitä tahansa kentän osa-aluetta. Meidän pitää pystyä painimaan, pitää olla vahva. Tilan ja ajan vähyydestä huolimatta pitää pystyä pelaamaan fiksua pallollista peliä ja tuottaa maalipaikkoja. Pelisuoritus on ailahdellut vielä, joten ehjempää kokonaisuutta tässä haetaan.

Ennen perjantain kamppailua Erä on Salibandyliigan sarjataulukossa kuudentena viidellä pisteellä. NST:n sijoitus on yhdeksäs ja pisteitä sillä on plakkarissa neljä.

Tapanilan Erän ja NST:n kuuma perjantaivääntö alkaa Vantaan Energia Areenalla perjantaina klo 18.30. S-etukortilla ryminää ja ryskettä pääsee seuraamaan huippuedulliseen kahdeksan euron hintaan! Tervetuloa!