Tapanilan Erä teki suuren ryöstöretken perjantai-iltana Tampereelle, kun joukkue haki maukkaan 5-3-voiton Classicista Salibandyliigan ensimmäisessä puolivälieräottelussa.

Ottelun alku oli tasainen, mutta kumpikaan joukkue ei peruutteluun sortunut. Ensimmäisessä erässä nähtiin viisi osumaa, kotijoukkueen marssiessa erätauolle 3-2-johdossa. Erän maaleista vastasivat Jere Oksanen ja Jussi Kosola.

Toisessa erässä kamppailun hallinta siirtyi Erälle. Classicin maalilla Lassi Toriseva oli selvästi työllistetympi kuin Erän maalia vartioinut Markus Laakso. Toisen 20 minuuttisen ainoan osuman iski Erä, kun Tuomas Iiskola iski hirmulämärillä lukemat 3-3:een.

Päätöserän alkuun Erä karkasi Iiskolan toisella osumalla 4-3-johtoon. Erää oli pelattu vain minuutti ja 12 sekuntia, kun Iiskola sai nostaa kädet kohti kattoa johtomaalin merkiksi.

Ottelun ensimmäinen rangaistus nähtiin vasta ajassa 45.44, kun Classicin Paul Kotilainen komennettiin jäähyaitioon mailan nostamisesta. Erä ei onnistunut ylivoimalla, mutta erikoistilanteen jälkipyörityksen päätteeksi Jussi Kosolan toinen osuma vei tapanilalaiset kahden maalin karkumatkalle.

Viimeisistä minuuteista saatiin odotetusti trilleri aikaiseksi. Erä-hyökkääjä Mikko Jolman kaksiminuuttinen ajassa 55.21 tarjosi Classicille erinomaisen paikan loppukiriin, mutta Erän sisukkaat alivoimanelikot pitivät tamperelaisten maalihanat kuivina. 

Classic haki lopussa vielä maaleja ilman maalivahtia, mutta Erä kesti rummutuksen. Näin runkosarjassa kahdeksanneksi sijoittunut Erä otti ensimmäisessä puolivälierässä 5-3-voiton runkosarjassa kolmanneksi yltäneestä Classicista.

Kolmella voitolla etenee välieriin. Sarja jatkuu sunnuntaina Vantaan Energia Areenalla klo 17.00, jolloin Erä pelaa kauden ensimmäisen pudotuspelien kotiottelunsa. 

Tule ajoissa paikalle kannustamaan Erä ottelusarjassa 2-0-johtoon!

Hanki lippusi ennakkoon alta ja varmistat paikkasi kauden parhaissa peleissä!