Salibandyliigan runkosarja huipentuu Tapanilan Erän osalta perjantaina kotiyleisön edessä, kun joukkue kohtaa päätöskierroksen kamppailussa tamperelaisen Kooveen. Seuraavassa poimintoja ottelun kuumista pelaajista.

Erän ja Kooveen huippuottelu Vantaan Energia Areenalla alkaa klo 18.30. Lisätietoja lipuista ja ottelutapahtumasta saat tästä.

Kumpikin joukkueista on jo selvittänyt tiensä kevään pudotuspeleihin, mutta Erä voi vielä perjantaina sementoida asemansa runkosarjan seitsemäntenä. Nyt kahdeksantena majaileva OLS on ennen perjantain ottelua pisteen päässä Erästä. OLS päättää runkosarjaottelunsa vasta viikonloppuna raumalaista SalBaa vastaan.

Seuraavassa poimintoja pelaajista, joita kannattaa erityisesti väijyä perjantain ottelussa.

# 19 Tuomas Iiskola, Tapanilan Erä
Erän viime kauden kovin pistehai Tuomas Iiskola on ilmiliekeissä. Vaikka alkukaudesta pistetahti ei ollutkaan aivan viime kauden veroista, on laitahyökkääjä löytänyt huippuvireen kevään edetessä. Edellisessä Erän ottelussa Iiskola ratkaisi käytännössä omalla suorituksellaan Erälle voiton iskemällä neljä osumaa, kun Josba kaatui jatkoajalla 7-6. Myös ottelun voittomaali syntyi tulisesti laukovan Iiskolan lavasta. Iiskola on tehnyt tällä kaudella tehopisteet 19+14=33.

# 18 Lauri Kapanen, Tapanilan Erä
Josba-ottelussa Erän maajoukkuetähti ei ehkä tuikkinut tavalliseen tyyliinsä, mutta kun pelit kovenevat, kovista jätkistä tulee timantinkovia. Kapanen on maalintekijä luojan armosta. Peliäly hakee vertaistaan, kädet käyvät pehmeästi ja laukaus on tulinen. Näillä eväillä varustettu Kapanen on myös Erän TUPLA-pelaaja, eli hän johtaa Erän sisäistä pistepörssiä teholukemilla 21+14=35.

# 9 Eemeli Salin, Koovee
Liki kaksimetristä Koovee-jättiä on vaikea olla huomaamatta kaukalossa. Salin on tehnyt läpimurtoa jo tovin, mutta tällä kaudella se viimein tapahtui aivan kirkkaimmalle huipulle asti. Oikealta laukova, taitava ja ulottuva hyökkääjä nousi syksyn esityksillään jopa Suomen MM-joukkueeseen, joka voitti hopeaa joulukuun MM-kisoissa. Salin on Kooveen sielu, tällä kaudella tehoja on syntynyt 22+21=43.

# 22 Miro Lehtinen, Koovee
Ei Eemeli Salinin tarvitse yksinään Kooveeta kannatella. Sen verran hyvin on miehen ketjukaveri Miro Lehtinen tällä kaudella pelannut. Nokian KrP:stä viime kesänä tampereelle palannut Lehtinen on iskenyt Salinin vanavedessä pisteet 19+22=41. Kaksikko Salin - Lehtinen hyökkää Kooveen kakkosviisikossa.