Kuva: Juhani Järvenpää

Tapanilan Erä otti toisen perättäisen voittonsa miesten Salibandyliigassa, kun se kukisti sunnuntaina paikallistaistossa sarjanousija M-Teamin maalein 7-4. Perttu Puska ja Tuomas Iiskola osuivat kumpikin kahdesti tapanilalaisille.

Sunnuntain Pasilassa pelattu paikalliskamppailu alkoi harvinaisen tasaisissa merkeissä, vaikka kumpikin joukkue onnistui luomaan vaarallisia tekopaikkoja ensimmäisistä minuuteista lähtien. Erän maalilla Teemu Kortelainen oli mies paikallaan, kuten myös vastustajan maalivahti Ossi Rannala.

Ensimmäistä osumaa jouduttiin odottamaan vartin verran, kunnes hanakasti laukoneen Tuomas Iiskolan ensimmäinen kuti upposi verkon perukoille. Ja kun ketsuppipullo aukesi, nähtiin Erältä vielä kaksi lisämaalia avauserään. Perttu Puska uitti maalin edestä 2-0-osuman ja Iiskola sivalsi illan toisellaan taukolukemiksi 3-0.

Toisessa erässä kotijoukkue M-Team onnistui myös maalinteossa, mutta Erän iloisesti pelannut kolmosviisikko ja maajoukkuetähti Lauri Kapanen pitivät siitä huolen, ettei kuskin paikka vaihtunut.

Jo perjantain SalBa-ottelussa väkevästi esiintynyt kolmosketju Miska Mäkinen, Tuure Ailio ja Miika Iskanius oli sunnuntainakin joukkueen parhaimmistoa. Pallon kanssa taiturimaisesti esiintyvä kolmen iloisen veijarin ketju vastasi sunnuntaina Erän 4-0-osumasta, jonka Iskanius upotti näyttävän kuvion päätteeksi sisään.

Kolmosviisikon pakkeina pelanneet Iiro Lankinen ja Aaro Koski olivat myös elementissään, kun pääsivät häärimään pallon kanssa viihtyvässä viisikossa.

Ottelun kolmas erä ei tuonut voimasuhteisiin muutoksia, vaikka tilanteita riittikin. Viimeisen 20-minuuttisen aikana nähtiin peräti kolme rangaistuslaukausta, mutta ei yhtään rankkarimaalia. Erältä rankkaria pääsivät laukomaan Lauri Kapanen ja Jussi Kosola, Riku Reunamäen yritys puolestaan pysähtyi Erä-vahti Kortelaiseen.

Päätöserässä kotijoukkue osui kolmesti, Erän kahta vastaan. Näin loppulukemat kirjattiin tapanilalaisten hyväksi maalein 7-4. Kamppailun torjunnat kertovat paljon ottelun kulusta: M-Teamin Ossi Rannala joutui venymään pallon tielle 45 kertaa, ja Erän maalilla Teemu Kortelainenkin sai hikoilla 27 torjunnan edestä.

Tapanilan Erän seuraava ottelu on keskiviikkona, kun turkulainen TPS saapuu sinisten vieraaksi Vantaan Energia Areenalle. Tervetuloa kannustamaan Erä voittoon ja nauttimaan koko perheen ottelutapahtumasta klo 18.30 alkaen.