Salibandyliigakauden puolivälin häämöttäessä on aika kysellä Tapanilan Erän päävalmentajan Jyri Korsmanin aatteet kuljetusta matkasta. Mitä Korsman ajattelee Erän syksystä? Entä millainen urakka keväällä on edessä, kun Salibandyliigassa pelataan historiallisia pudotuspelejä?

Tapanilan Erä lähtee miesten Salibandyliigan kevätkauteen runkosarjan viidenneltä sijalta. Erän päävalmentaja Jyri Korsman kertoo kauden puolivälin haastattelussaan, miten matka on tähän mennessä sujunut.

- Erittäin mielenkiintoinen ja antoisa matka on ollut. Kesällä lähdettiin rakentamaan tätä homma tiettyjen arvojen varaan ja aikataulussa, suunnitelmassa on edetty. Kaikki tähtää kevääseen ja uskon, että tämä työ kantaa siellä hedelmää. Ryhmä on ollut todella sitoutunut, on ollut mukava tehdä hommia poikien kanssa, Korsman aloittaa pitkässä haastattelussa.

Korsmanille kuluva kausi on ensimmäinen päävalmentajakausi liigassa. Happeessa Seppo Pulkkisen oikeana kätenä Suomen mestaruutta keväällä 2014 juhlinut Korsman on nauttinut päävalmentajan pestissään.

- Ei päävalmentajuudessa ole sen suurempia yllätyksiä tullut. Ehkä isoin yllätys on ollut se, kuinka siistiä tämä on! Olen itse tykännyt todella paljon ja ukko onkin täynnä virtaa, Korsman intoutuu kuvailemaan.

Erän syksystä Korsmanilla oli kaksi hetkeä ylitse muiden - ne osuivat molemmat syyskauden päätöshetkiin.

- Ehdottomasti kohokohtia olivat kaksi viimeistä peliä. Oilers-peli kotisalissa oli viimein sellaista, mitä kesällä totuttiin näkemään. Nyt saatiin liigan kärkiryhmää vastaan rutistettua samanlainen suoritus.

- Ja sitten ennen kaikkea Koovee-ottelun viimeinen erä. Se oli meille iso erä. Siinä ei ollut enää pelillisistä tai valmennuksellisista asioista kiinni, vaan ryhmä päätti hoitaa homman kotiin. Tuntui, että itsekin veti polviliukua tuulettaessa sen voiton jälkeen, Korsman kertoo joulutaukoa edeltäneestä jatkoaikavoitosta.

Kauden puolivälin haastattelussaan Jyri Korsman kertoo myös ajatuksiaan Erän ykkösviisikon onnistumisesta, uuden pudotuspelijärjestelmän (paras seitsemästä ennen Superfinaalia) vaikutuksesta harjoitteluun ja Salibandyliigan syksyn onnistujista. Katso koko haastattelu yltä.

Tapanilan Erän miesten Salibandyliigan joukkue palaa joulutauolta lauantaina 9. tammikuuta, kun oululainen OLS saapuu Erän vieraaksi Vantaan Energia Areenalle klo 17.00. Otteluun on ilmainen sisäänpääsy Helsinki Floorball Cupin rannekkeella. Lue lisää ottelusta!