Kuva: Juhani Järvenpää

Tapanilan Erä aloitti miesten Salibandyliigan 8-5-voitolla sarjanousija M-Teamista. Kotiyleisöä huudatti ykkösviisikko, jonka tuorein jäsen Perttu Puska laukoi Erä-debyytissään hattutempun.

Josbasta kesällä Erään siirtynyt Perttu Puska ei kauaa odotellut avausmaaliaan Erä-paidassa. Hyökkääjä siirsi Erän 1-0-johtoon paikallisvastustaja M-Teamia vastaan vain 16 sekunnin pelin jälkeen. 

Jo ennakkoon hehkutettu Erän uusi ykkösviisikko oli heti avauspelissä ilmiliekeissä. Puskan 3+1-tehojen lisäksi Tommi Rosendahl nakutti tehot 1+4 ja Lauri Kapanen osui kertaalleen tolppien väliin.

Ykkösviisikon hirmutehoista huolimatta Erälläkin jäi vielä rutkasti petrattavaa tuleviin peleihin. 5-1-lukemiin päättynyt avauserä oli vielä mallikasta pelaamista, sen jälkeen myös vastustaja pääsi peliin mukaan pitkälti Erä-virheiden avittamana.

- Aika sekava peli oli, kumpikaan joukkueista ei varmaan ole tyytyväinen. Me olemme tietysti tyytyväisiä voitosta, illan ykköstähtenä palkittu Tommi Rosendahl sanoi.

Erän valmentaja Tomi Rastas yhtyi illan tehomiehen kommentteihin.

- Aika tyypillinen kauden avaus. Kumpikaan joukkue ei päässyt sellaiseen lentoon kuin olisi pystynyt. Tyytyväisiä voimme olla kahteen pisteeseen ja ykköskentän tehoihin, siihen tämä peli varmaan ratkesi. Kahden muun viisikon täytyy vielä nostaa tasoaan tuleviin peleihin. Mutta nyt on avausvoitto otettu ja tästä on hyvä jatkaa kohti ensi viikon Indians-ottelua, Rastas kuvaili.