Tapanilan Erän matka kohti Salibandyliigan Superfinaalia jatkuu perjantaina 26. helmikuuta kuumalla paikallistaistolla Viikinkien vieraana. Ottelua ja runkosarjan päätöskierrosten kotiotteluita (Koovee, Happee) ennakoi Erä-valmentaja Tomi Rastas.

Miesten Salibandyliigan runkosarjaa on Tapanilan Erän osalta enää kolme ottelua jäljellä. Vielä kynsin ja hampain pudotuspelien kotiedusta taisteleva Erä kohtaa perjantaina runkosarjan viimeisessä vierasottelussaan Viikingit, sunnuntaina kotikaukalossa vastaan asettuu Koovee ja lauantaina 5. maaliskuuta runkosarja huipentuu Happee-otteluun.

- Joukkueessa on tosi hyvä tunnelma. Sen huomaa, että kevät lähestyy. Sen näkee jokaisessa harjoituksessa ja tapaamisessa, joka meillä joukkueen kanssa on. Pelaajat ovat paljon terävämpiä ja toiminta on keskittyneempää kuin mitä vaikkapa syksyllä jossain kohtaa, Erä-valmentaja Tomi Rastas kertoi joukkueen harjoituksissa tiistaina.

Erän edellinen ottelu raumalaista SalBaa vastaan antoi jo esimakua pudotuspeleistä. Sarjan hännille juuttunut SalBa pelaa liigapaikkansa puolesta viimeisillä kierroksilla, mikä nosti sunnuntain kamppailun intensiteetin huimaksi. Avauserässä Erä oli helisemässä (0-3-lukemat), mutta kahdessa viimeisessä erässä tapanilalaiset hurjastelivat 8-6-voittoon.

- Siellä oli vastustaja, joka tappeli olemassaolonsa puolesta Salibandyliigassa. Siellä jokaiseen kaksinkamppailuun ja vääntöön mentiin tosissaan. Se oli aika veristä taistelua. Mutta hieno voitto meiltä sen avauserän jälkeen, Rastas kertasi.

Perjantaina Erä kohtaa Pasilassa Viikingit, joka on tällä hetkellä kiinni viimeisessä pudotuspelien kotietuun oikeuttavassa sijassa, neljäntenä. Erällä on vielä pienet mahdollisuudet nousta jopa Viikinkien edelle, mutta se vaatii täydellistä onnistumista runkosarjan viimeisissä otteluissa.

- Perjantai antaa osviittaa siitä, ollaanko neljän joukossa vai ei. Jos ei voiteta, niin voidaan unohtaa neljän sakkiin pääseminen. Odotan kyllä innolla tätä peliä.

- Viikingit on kokenut ryhmä. Joukkueen pelaaminen on ollut koko kauden tasaisen varmaa suorittamista, eikä heidän pelinsä ole juuri ailahdellut. Tiedämme tarkkaan, mitä sieltä tulee vastaan - kokeneita kavereita, jotka tekevät hyvin vähän virheitä omassa päässä, Rastas kuvaili.

Sunnuntaina Vantaan Energia Areenalla pelataan Erän viimeistä edellinen runkosarjan kotiottelu, jossa vastaan asettuu tamperelainen Koovee. Kooveelta pudotuspelipaikka on jo päässyt karkaamaan, mutta kiivas matsi on varmasti luvassa myös sunnuntaille.

- Loppuohjelma kuulostaa kyllä tosi hyvältä. Kooveen kanssa oli tosi tiukka vääntö viimeksi. Siellä oltiin muutamaan otteeseen vähän sillassakin. Happee taas viimeisenä pelinä runkosarjassa tarjoaa parhaan mahdollisen vastuksen meille ennen pleijareita. Happeeta vastaan on ollut aina tosi hyviä pelejä. Siitä uskon, että tulee aika iloinen salibandyottelu, Rastas päätti.

Tapanilan Erän runkosarjan päätösottelut

Pe 26.2. Viikingit - Tapanilan Erä (Pasilan UH) klo 18.00

Su 28.2. Tapanilan Erä - Koovee (Vantaan Energia Areena) klo 17.00

La 5.3. Tapanilan Erä - Happee (Vantaan Energia Areena) klo 17.00

Hanki lippusi kauden kovimpaan tapahtumaan!