Kuva: Juhani Järvenpää

Hyökkääjä Mikko Jolma aloitti viime kauden Divarissa iskien maaleja liukuhihnalta. Tie vei nopeasti Erän liigapaitaan ja maalitehtailu jatkui myös korkeimmalla sarjatasolla. Nyt maalitykki himoitsee lisää osumia ja menestystä.

Mikko Jolma on synnynnäinen maalintekijä. Niin kai voisi kuvailla miestä, joka elää maalinteosta - hakeutuu hanakasti laukaisupaikkoihin, vaanii vaarallisesti maalin takanurkalla ja lopulta nostaa kädet kattoon osuman kunniaksi.

- Minulla on aina ollut vahvuutena se, että haluan tehdä maaleja. Oli peli sitten 10-0 tai 0-0 jatkoajalla, niin aina pitää olla se polte tehdä niitä reppuja. Kai siinä pitää sitten myös tietää koko ajan missä se maali on, ja mistä ne maalit voi tehdä, Jolma pohtii maalinteon anatomiaa.

Viime kaudella Jolma iski alkukaudesta Erä Akatemian Divari-joukkueessa kahdeksassa ottelussa peräti 17 maalia, minkä jälkeen kausi jatkui ansaitusti liigajoukkueessa. Liigan runkosarjapelejä Jolma ehti pelata 12, niissä syntyi yhdeksän maalia ja kuusi maalisyöttöä.

Maalitykki sementoi asemansa liigajengissä, mutta nälkää alkavalle kaudelle riittää.

Laadukas jengi yhdistettynä laadukkaaseen valmennukseen on hyvä kombo.

- Odotan erittäin nousujohteista kautta Erältä, jonka pelitapa ei jätä ketään kylmäksi. Edellisten kausien passivinen puolustustaistelu on nyt vaihdettu hyökkäävämpään ja viihdyttävämpään pelitapaan, joka sopii paremmin niin meikäläiselle kuin katsojillekin. Laadukas jengi yhdistettynä laadukkaaseen valmennukseen on hyvä kombo ja meillä on kaikki mahdollisuudet superfinaaliin, Jolma pohtii.

Perjantaina Vantaan Energia Areenalla paikallisottelulla alkavaan kauteen Jolma on saanut valmistautua aiempaa paremmin. Valmistautuminen on tapahtunut nyt alusta alkaen liigaryhmän mukana, mutta hyökkääjän mukaan se ei vielä tarkoita mitään.

-  Nyt olen saanut treenata täysipainoisesti koko kesän, sillä en ollut kesätöissä muuten kuin vetämässä liiton Talenttileirejä Eerikkilässä, jossa on täydelliset puitteeet harjoittelulle. Nyt meillä oli valmennuksen kanssa selkeä suunnitelma kesän läpivedosta ja se auttoi erittäin paljon keskittymään oikeisiin asioihin. Myös henkilökohtaiset personal trainerini Jere Oksanen ja Mikael Lax naapuritallista ovat auttaneet treenaamaan Jolin elämänsä kuntoon. Nyt vain jännitetään, pysyvätkö kädet enää vauhdissa mukana, Jolma nauraa.

Perjantain avausvastus M-Team on Jolmalle tuttu joukkue, josta yhä löytyy entisiä pelikavereita. Vastustajan vaaranpaikat on siis helppo listata.

Joutuu antamaan kaikkensa, että selviää ehjin nahoin pois sieltä.

- No heti tulee mieleen Karjalaisen Kimi. Vaarallinen hyökkäävä puolustaja, joka dominoi alakertaa maagisella pelisilmällä ja höyhenen kevyellä jalalla. Tulee varmaan kovia 1vs1-tilanteita kulmiin, joissa joutuu antamaan kaikkensa, että selviää ehjin nahoin pois sieltä. Toisena nostona voisi tehdä koko ykköskentän hyökkäystrion Reunamäki-Itkonen-Makkonen. Liigan vaarallisimpia ykkösviisikoita, joka pitää ottaa erityishuomioon kentällä.

Otetaan loppuun kuvitteellinen tilanne. Tapanilan Erän ja M-Teamin välinen Salibandyliigan kauden avausottelu on kolmannessa erässä tasatilanteessa. Mikko Jolma karkaa läpiajoon, mitä tapahtuu?

- Perus käyttö rystyllä ja pallo riman kautta reppuun. Siitä kolme tähteä, antamaan pressiin haastattelu ja lopuks kotiin syömään Jeren (kämppäkaveri Oksanen) tekemää makaronilaatikkoa. Ei siitä mitään erikoista tarvitse loihtia, Jolma virnistää.

Tule katsomaan miten Jolma hassuttaa vastustajaa kauden avausmatsissa. Erä ja M-Team iskevät yhteen Vantaan Energia Areenalla perjantaina 18. syyskuuta klo 19.00 alkaen. Tervetuloa kannustamaan Erä voittoon!