Erä teki perjantaina Pasilaan terävän vieraspelimatkan, johon mahtui loistavaa maalivahtipeliä, sitkeää taistelua, huolellista puolustusta ja kiitettäviä yksilösuorituksia. Aivan täydellinen ei ilta ollut, sillä vaikeus luoda maalipaikkoja jätti pisteet Keskuspuiston kupeeseen SSV:n 3-1-voitolla.

Illan kamppailu retkahti viistoksi heti ensimmäisessä erässä kun erotuomarien kädet alkoivat viuhahdella kohti kattoa Erän virheiden merkiksi. Isäntien elegantin mailataiturin Jani Heleniuksen rangaistuslaukaus päättyi harvinaiseen epäonnistumiseen, mutta sen jälkeen oli ohjelmassa jäähyntapon tehokurssi. Tom Strömsten oli ehtinyt istua kakkostaan vain runsaan minuutin kun hän sai seuraa Tommi Rosendahlista, ja vielä parempaa oli luvassa. Erän jo sinnitellessä kolmella viittä vastaan passitettiin Tommi Aro peräti viiden minuutin tuomiolle.

Huippuvireisen Teemu Kortelaisen torjunnat, raivolla taistellut alivoimanelikko ja SSV:n hudit takatolpilta jättivät koko härdellin kuitenkin ilman ensimmäistäkään maalia. Tasaviisikoin napsahti kuitenkin yksi nukahdus liikaa: SSV juoksi näyttävän hyökkäyksen, jonka Roni Laasonen kosketti maaliviivalta tyhjiin.

Erällä oli tänään vaikeuksia päästä tekopaikoille sitkeän liman lailla puolustaneen SSV:n otteessa, eikä kavennusta tullut edes toisen erän ylivoimapelissä. Isännät sen sijaan onnistuivat erän puolivälin jälkeen lähivaparin jatkotilanteesta.

Uutta käsikirjoitusta ei jaettu kolmanteenkaan erään, jossa Erä edelleen piti paljon palloa, mutta murtautuminen laukaususektoriin teetti työtä. Samaan aikaan SSV oli aina kääntämään päästessään vaarallinen, ja pakotti ottelun parhaan pelaajan Teemu Kortelaisen venymään tänään peräti 30 torjuntaan.

Lauri Kapanen komennettiin jäähylle törmäyksestä toviksi irvistelemään kaatuneen Juho Järvisen kanssa, ja ylivoimalla kaksikko Jani Helenius - Roni Laasonen sivautti isäntien kolmannen maalin.

Ottelun viimeisellä kympillä Erä lisäsi vauhtia ja riskiä tuoden kaukaloon törmäilyautotunnelmaa. Kolme minuuttia ennen loppua Lauri Kapanen siirsi Jere Oksasen passista Erän avausosuman, mutta toista ei syntynyt maukkaista paikoista huolimatta.

- Ihan hyvä että kaukalossa sai vääntää ja ihan hyvät fiilikset jäi, vakuutti illan pressitilaisuudessa Tommi Rosendahl juontajan saatua selville hänen nimensä.
- Vähän kyseenalaisia jäähyjä saatiin, mutta pystyttiin nollaamaan ne hyvin.
Päävalmentaja Petteri Bergman oli tuloksesta huolimatta kaikkea muuta kuin allapäin.
- Täytyy olla tänään tyytyväinen peliin tappiosta huolimatta. Peli menee koko ajan eteenpäin, ja tänään siinä näkyi paljon sellaisia juttuja, joita on harjoiteltu. Oltiin välillä syvälläkin, mutta tänään otettiin taas yksi steppi ylöspäin ja joukkueen taistelutahto ja peli-ilme lupaavat hyvää.
Bergman näki illan ottelussa jo play off -elementtejä.
- Siellä oli tiukkaa vääntöä, hyvät veräjänvartijat ja tarkkaa peliä.