Mikko Pasanen laukoi perjantaina Jyväskylässä erän molemmat maalit, ja tänää tahti vain parani. Illan neljä osumaa ja yksi maalisyöttö nostivat Pasasen koko liigan pudotuspelien pistepörssin kärkeen.

- Tänään oli meiltä huomattavasti parempaa peliä mitä perjantaina, ja oltiin selvästi valmiimpia alusta asti. Eka erä oli tasainen, toisessa iskettiin paikoista maalit ja oltiin hyvällä jalalla liikkeellä. Kolmannessa vain taisteltiin ja pidetiin se johto, Mikko Pasanen kertoi.

Happeen kaksi kavennusmaalia ja kohtalainen prässä viimeisellä kympillä eivät saaneet sinisiä tärräämään.

- Ei ollut mitään isompaa huolta. Pari siinä päästettiin mutta nollattiin ne saman tien ja lähdettiin taistelemaan kahta kauheammin seuraavassa vaihdossa. Koko ajan oli luotto siihen, että homma hoidetaan.

Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen Jyväskylässä ratkesi numeroiden valossa avauserässä, mutta joukkueen tehomiehen mukaan peli oli sen jälkeenkin vaisua.

- Peli oli siellä kauttaaltaan aneemista ja huonoa. Kolmannen erän lopussa aukesi vähän kun yritettiin sitten jo riskilläkin. Tänään oli ihan toinen Erä liikkeellä.

Happeen Eero Kosonen on ollut monelle muulle liigahyökkääjälle vaikea ohitettava, mutta Mikko Pasanen näyttää löytäneen jätistä heikkouksia. Silmiinpistävää on myös, että tämä ei ole ensimmäinen kerta kun sininen 20 nousee esiin juuri pudotuspeleissä.

- Sinne vaan yritetään vetää maaliin päin ja joskus menee, Pasanen itse nollaa.

- En mielestäni muuta pelissäni mitään pleijareihin, mutta mieluumminhan sitä osuu näissä kuin runkosarjassa. Vaikka kiva se olisi osua sielläkin...

Erän maali- ja voittoputkessa pitää...