Tapanilan Erän miesten Salibandyliigajoukkueen valmennusjohto on täydentynyt. Erän paikallisvastustaja SSV:tä kuluvalla kaudella edustanut Paolo Keinänen on Erän uusi maalivahtivalmentaja.

Keinäsen rooliin maalivahtivalmentajana kuuluu miesten liigajoukkueen valmennustehtävän lisäksi poikapuolen maalivahtivalmennuksen koordinointi. Hän osallistuu säännöllisesti myös Erän A- ja B-nuorten maalivahtien valmennukseen. Ylä- ja alakouluikäisissä tuore maalivahtivalmentaja johtaa valmennustiimiä, jonka kanssa maalivahtivalmennusta lähdetään viemään seuraavalle tasolle.

Keinäsellä on usean vuoden kokemus maalivahtivalmennuksesta. Hän on ollut alusta alkaen mukana salibandyn maalivahtivalmennukseen erikoistuneen Goalie Basen toiminassa.Erässä hän on toiminut valmentajana myös aiemmin. Keinänen voitti Erän vuoden valmentaja -palkinnon kaudella 2004-2005 - nimenomaan maalivahtivalmennuksestaan.

- Fiilis on odottava. Tiedän, että täällä tehdään hyvää juniorityötä ja asiat on laitettu hyvin tärkeysjärjestykseen. Nyt tuntuu, että on hyvä hetki aloittaa maalivahtivalmennus isossa mittakaavassa, Keinänen kuvailee.

- Liigan osalta maalivahtivalmennusta on ollut muutamissa seuroissa, mutta nyt asiaan on herätty laajemminkin. Me maalivahdit tarvitsemme valmennusta yhtä lailla kuin kenttäpelaajatkin. Tähän asti se on ollut paljon sitä, että itse valmennat itseäsi tai sparraat maalivahtikollegan kanssa, Keinänen jatkaa.

Pelaajaurallaan Keinänen on nähnyt huippusalibandya muun muassa SSV:n, M-Teamin, TPS:n ja Loviisan Torin riveissä. Erää hän edusti 2000-luvun alussa, kun joukkue teki nousua liigakaukaloihin. Kokenut maalivahti uskoo tuovansa paljon uutta etenkin henkisen valmennuksen puolelle.

- On hyvä, että maalivahdilla on juttukumppani, jonka kanssa käydä tilanteita läpi. Jos katsotaan nyt miesten finaalisarjaa, niin maalilla on kaksi sellaista veskaria, joilla pää tuntuu kestävän tosi hyvin. Molemmat ovat saaneet hyvää valmennusta ja etenkin henkistä valmennusta. Sieltä voi katsoa esimerkkiä.

- Henkinen valmennus on oma taiteenlajinsa. Sen saloja opettelen vielä itsekin, eikä siihen ole yhtä oikeaa taikasanaa, Keinänen muistuttaa.

Tapanilan Erän liigajoukkueessa Keinänen saa siipiensä suojiin kaksi huippumaalivahtia. Viime kaudella torjuntavastuun kantaneet Teemu Kortelainen ja Markus Laakso jatkavat joukkueen veräjänsuulla.