Tapanilan Erä pelasi kauden parhaan kotiottelunsa yli tuhatpäisen äänekkään yleisön edessä, mutta se ei tuonut perjantai-iltana pisteitä joukkueen sarakkeeseen. Esport Oilers ratkaisi tasaisen ottelun edukseen jatkoajalla rangaistuslaukauksesta.

Jo ennakkoon odotettiin, että kaksi vauhdikasta salibandya pelaavaa joukkuetta voisi tarjota perjantai-iltaan todellisen huippunäytelmän, mutta tuskin moni uskalsi odottaa niin hyvää urheiluviihdettä kuin Vantaan Energia Areenalla saatiin nähdä.

Erä ja Oilers pitivät koko 60 minuutin ajan hurjaa tempoa yllä, ja kauden toistaiseksi suurin yleisömäärä (1137 katsojaa) piti puolestaan huolta siitä, että hulppeassa hallissa riitti pikkujoulutunnelmaa alusta loppuun.

Palkintotukun jakaman ottelun parhaan pelaajan palkinnon pokkasi ansaitusti perjantaina Oilers-maalivahti Joonas Kaltiainen, joka huimilla torjunnoillaan piti etenkin avauserässä huolen siitä, ettei Erä päässyt karkaamaan vierailta.

Ensimmäisen erän jälkeen Erä johti peliä maalein 2-1, vaikka tekopaikkojen puolesta maalieron olisi pitänyt pikemminkin olla viiden kuuden maalin luokkaa kotijoukkueen hyväksi. Kotiyleisön syvät huokaukset kuuluivat todennäköisesti hallin ulkopuolelle saakka, kun avopaikoistakin Oilers-vahti ehti kerta toisensa jälkeen venyttämään itsensä pallon tielle.

Avauserässä kotijoukkue vastasi käytännössä kaikista osumista, sillä Oilersin 1-0-johtomaali syntyi Erä-kippari Tom Strömstenin lavasta, kun maalinedustilanteessa pallo kimpoili epäonnisesti omaan maaliin. Erän tasoituksesta vastasi maalin edestä ohjuriin ehtinyt Perttu Puska ja 2-1-johtomaalin iski Tuure Ailio.

Toisessa erässä peli tasaantui, mutta vauhtia ja vaarallisia tilanteita riitti yhä. Erä ei päästänyt irti ratista, vaikka Oilers paransi, sillä sama maalin johtoasema säilyi myös kolmanteen erään lähdettäessä. Tom Strömsten hyvitti oman maalinsa vanhan ajan lämäriosumalla ja fanien keskuudessa illan suosituin pelaaja Mikko Jolma teki Erän 4-3-johtomaalin.

Päätöserässä maalitolppien väliin osui vain Oilers, jolloin 4-4-tasatilanteessa voittajaa haettiin viiden minuutin jatkoajalta. Jatkoajalla Ossi Jalonen rikkoi Oilers-pelaajaa rangaistuslaukauksen arvoisesti, eikä maajoukkuemies, rankkarispesialisti Oscar Hänninen epäonnistunut. Erä-vahti Markus Laakso oli hyvin rankkarissa mukana, mutta pallo pääsi livahtamaan lopulta kainalon alta maaliin.

- Tänään oli jengiltä todella hyvää tekemistä. Taisteltiin jokaisessa erässä, eikä pelin tasossa tullut mitään suuria notkahduksia. Meillä oli paikkoja ratkaista peli, mutta vastustajan maalivahti pelasti ne tilanteet. Sitten, kun ei tehty, niin omissa soi, maalivahti Laakso totesi kamppailun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

5-4-voittonsa myötä Oilers nousi miesten Salibandyliigassa toiselle sijalle. Erä jatkaa kuudentena.

- Eka erä oli tänään sellainen, jossa kaveri olisi voinut ratkaista pelin. Sitten saatiin parannettua otteitamme. Peli oli tiukka ja olisi voinut päättyä ihan kumpaan suuntaan tahansa, Oilers-valmentaja Hannu Mattila sanoi.

Erän syyskausi päättyy sunnuntaina vierasotteluun Kooveeta vastaan. Seuraava kotiottelu pelataan 9. tammikuuta, jolloin Vantaan Energia Areenalle saapuu oululainen OLS.