Kuva: Salibandyliiga

Tapanilan Erän ja Esport Oilersin välisistä otteluista ei koskaan latausta puutu. Mutta nyt sitä on tarjolla tuhannen voltin edestä lisää, kun entinen Erä-tähti Markus Bollström ihastuttaa jälleen liigakaukaloissa. Tällä kertaa Oilersin pelipaidassa.

Markus Bollströmiä ei ole viime vuosina liigakaukaloissa nähty, mutta miehen nimi on jäänyt pysyvästi mieleen lajia 2000-luvulla seuranneille. Maailmanmestari joulukuulta 2010 ja Suomen mestari Oilersin paidasta vuodelta 2006, oli yksi Tapanilan Erän ja Suomen maajoukkueen tärkeimmistä pelaajista, kun 2010-luku käynnistyi.

Bollström tuli Tapanilaan kaudelle 2009-2010, kun silloinen päävalmentaja Petteri Bergman päätti ottaa riskin loukkaantumisten kanssa taistelleen Bollströmin kanssa. Bollström teki paluuta kaukaloon pitkän tauon jälkeen silloinkin.

- "Bolle" oli heti valtava vahvistus meidän joukkueelle. Ja tuskin kukaan uskoi, millaisen paluun kaukaloihin hän tulisi tekemään, Erän tähtihyökkääjä Lauri Kapanen muistelee.

Bollströmiin uskominen kannatti. Huippuvireeseen kauden aikana yltänyt pelimies johdatti Erän lähes Suomen mestariksi saakka, kun Erä taipui SSV:lle vasta viidennen finaalin rangaistuslaukauskilpailussa. Bollströmin kitaratuuletukset finaalisarjassa SSV:tä vastaan olivat tuttu näky myös Urheiluruudun koosteissa.

- "Bollen" vahvuuksia olivat räjähtävä nopeus, laukaus ja tietenkin ällistyttävän hyvä pelisilmä. Tyypillinen pelaaja, joka tekee viisikkonsa muista pelaajista parempia, Kapanen kehuu.

Perjantaina Kapanen ja Bollström tapaavat pitkästä aikaa kaukalon puolella. Kysyttäessä Bollströmin heikkouksia, miettii Kapanen tovin vastaustaan.

- Ei voi muuta sanoa kuin että toivottavasti ei ole vanhojen aikojen vedossaan, Kapanen nauraa.

Oilers ja Erä tarjoavat kohtaamisiinsa superedun! Erä-fanit pääsevät perjantain Oilersin-kotiotteluun sisään viidellä eurolla, kunhan katsoja on pukeutunut Erä-asusteeseen. Esimerkiksi Erän verkkarit, hupparit, pelipaita, fanipaita tai vaikkapa lippis kelpaavat alennuskupongiksi. Alennus koskee vain ovelta ostettuja lippuja.

Lisätietoja: Erä faneille huipputarjous perjantain trilleriin