Erän superviikonloppu Pasilassa alkoi pettymyksellä kun Oilers oli parempi maalein 6-5 (1-3, 3-1, 2-1). Sunnuntaina sinisen sydämen hapenotto mitataan uudelleen kun Erä kohtaa klo 16 samassa kaukalossa mestari SPV:n.

Lauantain ottelu alkoi eräläisittäin maukkaasti kun asiantuntijoiden avausmaalin tekijäksi oikein haistelema Jere Oksanen jatkoi Aaro Kosken laukauksen paluupallon verkkoon. Toisen maalin pommitti Ilkka Koski Mikko Pasasen lapaan pudottamasta kulmavaparista. Oilersin kavennuksen jälkeen superlupaus Eero Nuutinen päätti vastaiskun takatolpalta tyhjiin Tuukka Vettenrannan nappipassista, ja toisessa Vettenranta itse kiskaisi lukemiksi jo 4-1.

Erällä oli kolmen maalin johdossa lukuisia paikkoja jopa kasvattaa lukemia, mutta viimeiset kosketukset jäivät koviksi ja pallo kehikon väärälle puolelle.

Jollet tee paikoista, vastustaja tekee, kuuluu urheiluviisaus, jota Erälle tänään opetettiin kantapään kautta. Oilers iski toisen erän loppuun kahdessa minuutissa kolme maalia, ja selvä johto oli sulanut hetkessä tasatilanteeksi.

Kolmannen erän alkuun espoolaiset livahtivat onnistuneen päätykarvauksensa jälkeen ensi kertaa johtoon, mutta Erä ei taipunut vielä. Viisi minuuttia ennen loppua Janne Salonen kurotti keskialueella syötönkatkoon ja ampaisi pommittamaan tasoituksen oikeaan yläkulmaan. Viimeisenä juhli valitettavasti kuitenkin Oilers: Santtu Strandberg peitti vielä Ilari Talvitien vahvan punnerruksen luukulle, mutta kakkospallo jäi purkamatta ja työmyyrä Lauri Huusko läppäsi rystyvolleysta illan viimeisen.

Erä rakensi vielä kuudella viittä vastaan hyvän myllytyksen onnistumatta kuitenkaan maalinteossa.

Puolustajakonkarit Jussi Kosola sekä Ilari Heikkinen seurasivat illan ottelun alusta asti siviileissä kahvilan puolelta, ja illan mittaan kokoonpano oheni vielä lisää. Kolmatta erää oli pelattu vain viisi sekuntia kun Casper Pfitznerin kanssa päätyyn tanssinut Ilkka Koski otti kädellä vastaan ja olkapää muljahti paikoiltaan. Kesken pelin ontui pukusuojaan myös Tuomas Iiskola, jonka vastustaja tuuppasi tonttiin Oilersin maalin kulmalla.