Edellisessä ottelussa Nokian KrP:tä vastaan peräti neljä maalia iskenyt Eero Nuutinen oli jälleen ilmiliekeissä, kun Tapanilan Erä kohtasi lauantain ainoassa Salibandyliigan ottelussa Josban. Nuutinen takoi vierasottelussa jälleen neljä maalia, mutta se ei tällä kertaa Joensuun illassa riittänyt. Erä taipui lopulta vaiheikkaan ottelun jälkeen lukemin 9-10.

Ottelu eteni lauantaina vuoristoradan lailla. Avauserässä Pohjois-Helsingin ylpeys nousi kahden maalin tappioasemasta 3-2-johtoon, kunnes Perttu Puskan tasoitusmaali vei pelaajat erätauolle 3-3-lukemissa.

Toisessa erässä kotijoukkue pääsi hurmokseen, kun se jyräsi erän puolivälin jälkeen jo 7-3-johtoon. 3-6-tappiotilanteessa Erä-valmentaja Petteri Bergman vaihtoi maalivahtia, kun Santtu Strandberg antoi torjuntavuoron Markus Laaksolle.

Liekö maalivahdinvaihdos sytyttänyt Erän, sillä 3-7-takaiskumaalin jälkeen vierasjoukkue otti ohjat käsiinsä. 16-vuotias superlupaus Nuutinen aloitti takaa-ajon vain 15 sekuntia Josban maalin jälkeen ajassa 35.02. Toisen erän viimeistä edellisellä peliminuutilla Nuutinen sivalsi lukemat jo 6-8:aan ja päätöserään lähdettiin kutkuttavista tunnelmista.

Myös Josba päätyi vaihtamaan veskaria ajassa 40.00, mutta se ei tuntunut kotijoukkuetta ensihätään auttavan. Nuutinen iski jo toisen perättäisen hattutemppunsa ajassa 45.19 ja toi vierasjoukkueen maalin päähän. Vajaa puoli minuuttia myöhemmin peli oli jo tasan, kun kokenut Erä-pakki Sami Lehtinen onnistui maalinteossa.

8-8-tasatilanteessa Josba iski tarvittavat osumat. Aapo Mutanen vei illan toisella osumallaan joensuulaiset 9-8-johtoon, Tatu Eronen puolestaan sivalsi 10-8-lukemat reilua minuuttia myöhemmin 53. minuutilla.

Erä haki varsinaisen peliajan lopulla vimmatusti lisäosumia siinä myös onnistuen. Super-Nuutinen teki jo kahdeksannen maalinsa kahteen otteluun ajassa 58.20, kun Erä-vahti Laakso oli vaihdettu kuudenteen kenttäpelaajaan. Vaikka sininen pyörremyrsky haki sinnikkäästi tasoitusta loppuun asti, jäivät pisteet lopulta Joensuuhun 10-9-lukemin.

Salibandyliigan sarjataulukossa Erä on kahdeksantena. Josba nousi voittonsa myötä sarjan viidennelle sijalle. Classic johtaa liigaa puhtaalla pelillä.

Tapanilan Erän seuraava liigapeli on ensi lauantaina Pasilan Urheiluhallissa pelattava koko perheen Floorball Circus -tapahtumaottelu. Tuolloin salibandytrillerissä vastaan asettuu sarjajohtaja tamperelainen Classic.