Tapanilan Erä kohtaa miesten Salibandyliigan puolivälierissä tamperelaisen Classicin. Erän superlupaukselle Eero Nuutiselle kova vastus on mieluinen.

Erän matka kohti Salibandyliigan välieriä alkaa perjantaina Tampereelta. Sunnuntaina edessä on  puolivälierien ensimmäinen kotiottelu Vantaan Energia Areenalla klo 17.00.

Lajin superlupauksiin lukeutuva 17-vuotias Erä-hyökkääjä Eero Nuutinen odottaa ensimmäistä pudotuspelisarjaa vesi kielellä.

- Classic on joukkue, joka tykkää pitää palloa ja pelata pitkiä poikittaissyöttöjä. Tamperelaiset ovat hyvin nälkäisiä hyökkäämään. Paras ase heitä vastaan on se, että pidetään itse palloa ja tehdään enemmän maaleja, Nuutinen tuumii pudotuspelien alla.

Nuutinen aloittaa perjantaina uransa toiset miesten Salibandyliigan pudotuspelit. Viime keväänä Erä pisti lopulta Suomen mestariksi marssineen Happeen äärimmäisen tiukoille, kun puolivälieräsarja ratkesi jyväskyläläisten eduksi vasta viidennessä ottelussa. 

- On siitä etua, että tietää minkälaisiin peleihin on menossa. Kaikki pelaavat näissä peleissä täysillä. Nyt tietää, mitä viiden ottelun sarja esimerkiksi vaatii. Happee-sarjasta jäi todella paljon nälkää viime keväältä. Se oli silloin yhdestä pelistä kiinni, Nuutinen muistelee.

Nuutinen on hyökännyt tällä kaudella Erän kolmosviisikossa, joka on ollut yksi joukkueen kovimmista aseista. Nuutisen, Tomi Palinin, Mikko Pasasen, Janne Salosen ja kapteeni Tom Strömstenin kemia toimii.

- Meillä on hyvä draivi viisikkona. Tuntuu, että pallo käy joka äijällä viisikossa. Viisikko on yhtenäinen ja jokainen tietää siinä oman roolinsa.

Liigakauden jälkeen Nuutisen tähtäin on nuorten MM-kisoissa, joihin maajoukkueen päävalmentaja Heikki Luukkonen on kaavaillut Erä-pelurille suurta roolia. Sitä ennen nopea, taitava, älykäs ja fyysisen pelin taitava Nuutinen haluaa mennä liigassakin päätyyn saakka.

- Molemmissa on tavoite edetä maaliin saakka. Tämä on varmasti paras vuosi vähään aikaan, kun on mahdollisuus voittaa sekä Suomen mestaruus ja nuorten maailmanmestaruus, Nuutinen summaa.

Erän kotiotteluun liigan parasta meininkiä, ottelutapahtumaa ja Eero Nuutisen taiturimaisia otteita voi tulla ihastelemaan sunnuntaina 8. maaliskuuta klo 17.00. Silloin pelataan puolivälierien toinen ottelu Vantaan Energia Areenalla. Puolivälieräsarja alkaa perjantaina Tampereella.