Tapanilan Erän kamppailu miesten Salibandyliigan pudotuspelipaikasta jatkuu keskiviikkona kotiyleisön edessä pelattavalla hegemoniaottelulla paikallisvastustaja SSV:tä vastaan.  Ottelu pelataan 22.1. Mosahallissa klo 18.00 alkaen.

Ennen keskiviikon ottelua Erä on sarjassa kymmenentenä, 2000-luvun menestynein salibandyseura SSV neljäntenä. Erä on tosin vain pisteen päässä pudotuspelipaikasta, ja edellä olevat joukkueet ovat pelanneet 1-2 ottelua tapanilalaisia enemmän.

Erän superlupaus, vasta 16-vuotias Eero Nuutinen, odottaa keskiviikon kamppailusta tiukkaa taistelua. Edellisessä kamppailussa lokakuussa Nuutinen iski liigauransa avausmaalin vasta toisessa ottelussaan, mutta se ei vielä silloin riittänyt Viikinkien voittamiseen.

- Luvassa on tiukka peli taas. Viimeksi tuli muutaman maalin tappio ja siitä on varmasti opittu. Nyt tuntuu, että joukkue on löytänyt taas oikealle tielle. Saatiin myös viimeksi tärkeä voitto TPS:stä, joten on hyvä fiilis lähteä pelaamaan, Nuutinen sanoo.

Viikko sitten pelatussa vierasottelussa TPS:aa vastaan Erä oli kuin uudestisyntynyt. Joukkue puhalsi yhteen hiileen ja tappiotilanteessakin pelaamisen riemu paistoi ryhmän otteista.

- Olemme yrittäneet edistää sitä, että kaikilla olisi hauskaa ja joukkueessa olisi hyvä henki. Sellainen on nyt aika hyvin pureutunut joukkueeseen, Nuutinen kuvailee.

SSV on Nuutiselle siksikin tuttu seura, että ensimmäiset kosketuksensa salibandyyn huippulupaus sai vuosaarelaisseuran junioreissa. Pikkupoikana Erän numero 13 vietti paljon aikaa salibandykatsomossa SSV-tähtiä seuraten.

- Koko SSV:n joukkue on täynnä kovia pelimiehiä. Kaikkia siellä pitää varoa. Juho Järvinen tekee paljon maaleja, ja koko hänen ketjuaan on pidettävä silmällä, Nuutinen tietää.

Erällä on runkosarjassa vielä kahdeksan ottelua jäljellä, joista matsi SSV:tä vastaan on ensimmäinen. Nuutisen mukaan joukkueessa onkin jo pudotuspeli-ilmettä, kun kaikki jäljellä olevat pelit ovat äärimmäisen tärkeitä.

- Nyt jokainen peli on ratkaisupeli. Jokainen piste on tärkeä ja jokainen menetetty piste vie huonompaan suuntaan. Vielä on kahdeksan peliä aikaa ottaa tarvittavat pisteet. Joukkueessa on ehdottomasti vahva usko, että homma hoidetaan.

Tervetuloa seuraamaan Salibandyliigan kuumaa paikallistaistoa ja kannustamaan Erä voittoon!