Varsinkaan pudotuspeleissä valmentajat eivät avaa omiensa peliä yleisölle liian syvällisesti. Sanankäänteet pysyivät loivina myös herkullisen Happee-voiton jälkeen Pasilan kaukaloon nostetun pöydän ääressä.

- Päätettiin joukkueen kanssa, että haluamme antaa kotiyleisölle kaikkemme, Erän päävalmentaja Petteri Bergman kertoi.

- Haluttiin sellainen startti ja sellainen lataus, että syntyy play off -peliä parhaimmillaan. Saatiinkin sitä kautta aikaan paljon hyviä juttuja ja onnistumisia. Etenkin omaa pallollista peliä pystyttiin petraamaan verrattuna Jyväskylään. Näissä kinkereissä ei pelkää osallistuminen riitä vaan pitää jättää kentälle kaikki ja maksaa tilanteista niiden vaatima hinta, muuten ei saa mitään. Sarja on nyt yksi - yksi eikä tästä voitosta saa myöskään mitään mukaansa seuraavaan peliin, Bergman muistutti.

Illan tarina muuttui toisessa erässä Happeen hallinnasta sinisten dominoinniksi, ja Petteri Bergmanin mukaan käänteet kuuluvat salibandyyn.

- Molemmilla on tällaisissa peleissä aina omat vaiheensa, vaikka kuinka pyritään siihen ehjään 60-minuuttiseen tai jopa 70 minuuttiin rankkareita myöten. Samalla pelataan pelin sisällä shakkia jossa pyritään tyrehdyttämään vastustajan vahvuudet ja tukemaan omia hyviä hetkiä. Erilaisia juttuja ja jippoja kokeiltiin, ja onnistuttiin hyvin parantamaan peliä sekä ensin Jyväskylästä tänne että sitten tänään pelin sisällä.

Jo lehdistötilaisuuden aikana olivat pelaajat aloittaneet loppuverryttelyn kentällä, ja katseet kääntyivät saman tien kohti keskiviikon kolmatta kohtaamista.

- Loppuverryttely, murkinat napaan, lepoa ja huoltoa. Huomenna on lepopäivä, ja tiistaina kokoonutaan harjoittelemaan ja käymään juttuja läpi. Henkinen noususuhdanne on tässä kohdin tärkeä, ja keskiviikoksi mietitään, miten pystytään vieläkin petraamaan pieniä juttuja ja isketään taas kaikki peliin, Petteri Bergman avasi tulevaa.

Ottelun jälkeen maistuu...