- Takkiin tuli tällä kertaa, ja taas nähtiin, että tämä on momentum game, Erän päävalmentaja Petteri Bergman analysoi illan tulosta Juha Pusilan juontamassa pessitilaisuudessa.

- Ekat 30 minuuttia olivat meidän, seuraavia 20:a vei vastustaja ja viimeisellä kympillä päästiin taas peliin mukaan, Petteri Bergman ynnäsi.

- Samalla salliva erotuomarilinja tuki vastustajan ylifyysisyytttä. Pari pelaajaa päätyi lasarettiin kesken ottelun, mutta näitä toki sattuu.

Tappiosta huolimatta iltaan mahtui myös valmentajan silmin paljon hyvää.
- Positiivisia juttuja oli muun muassa, että Eero Nuutinen iski tänäänkin 1+1 ja sen lisäksi taisi kolista kehikossakin. Maalissa Santtu Strandberg pelasi taas tänään hienon pelin. Paikkoja oli molemmissa päissä, mutta tänään meni niin päin että ehtiin yksi vähemmän.

Oilers aktivoi tappioasemassa omaa peliään, mutta Petteri Bergmanin mielestä se ei ollut suoranainen syy ottelun saamalle käänteelle.

- Pelin suunnan muuttaminen kesken kaiken on hyvän joukkueen merkki. Toki muutokset huomattiin, mutta niiden viestiminen ja oman tekemisen muuttaminen kesken hektisen pelin ei ole aina kovin helppoa. Kokemus on sellaisilla hetkillä arvossaan, ja tällaiset illat pitää tallettaa vyön alle. Ne ovat kuin laittaisi rahaa pankkiin, Bergman muistutti.

Edessä on alle vuorokauden päästä mestari SPV:n kohtaaminen, ja katseet on jo suunnattava tulevaan.

- Huomenna vedetään normaali valmistautuminen. Runkosarjassa tulee aina voittoja ja tappioita, ja nuorella paljon muuttuneella joukkueella on opittavana, miten tilanteen käsitellään pelin sisällä ja pelien välissä. Nyt analysoidaan tämä ottelu ja kokoonnutaan aamupäivällä valmistautumaan SPV:n haastamiseen, päävalmentaja kertoi.